Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion klassillisessa lukiossa koronavirustartunta - maskisuositus koskee nyt myös lukiolaisia

Kuopion klassillisessa lukiossa on tullut ilmi koronavirustartunta ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä on useita kymmeniä. Kaikki lukiossa altistuneet on tavoitettu ja kaupungin tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet heidät karanteeniin.

Lukiossa osa oppilaista siirtyy nyt etäopetukseen. Rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä opiskelijoita ja huoltajia suoraan Wilman kautta.

Muilta osin lukiot jatkavat työtään normaalisti työjärjestysten mukaisesti ja koulunkäynti on turvallista. Opiskelijoiden on tarpeen erityisesti nyt muistaa, että kouluun tullaan vain terveenä, käsiä pestään ahkerasti ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin. Myös suurella joukolla kokoontumisia tulisi välttää.

On hyvä huomioida, että Kuopiossa ollaan edetty epidemian kiihtymisvaiheeseen, jolloin maskien käyttöä suositellaan myös lukioissa. Kuopiossa lukiolaiset käyttävät omia kasvomaskeja. Vähävaraisten lukiolaisten on mahdollista saada kasvomaskeja ilmaiseksi kaupungin ja yhteistyökumppaneiden jakelupisteistä. (Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille)