Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopion koronarokotusten tilanne 11.3.2021: Muutos rokotusjärjestyksessä

Alle 70-vuotiaiden THL:n riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotuksen ajanvaraus on toistaiseksi lopetettu Kuopiossa. Syynä tähän on valtakunnallisen suosituksen muutos Astra Zeneca-rokotteen jakelussa. 

Suosituksen muutos perustuu siihen, että uuden tutkimuksen mukaan Astra Zeneca-rokote toimii tehokkaasti myös yli 70-vuotiailla. Valtakunnallisen suosituksen muutoksesta on päättänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) nimittämä Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR. Päätös tehtiin 10.3.2021, katso lisätietoja.
    
Kuopiossa keskitytään uuden linjauksen vuoksi toistaiseksi ainoastaan iäkkäämpien rokotuksiin, ja rokotusaikojen varaaminen 55-69-vuotiaille keskeytetään. Ajanvaraus yli 80-vuotiaille aukeaa tänään 11.3. klo 10, kuten aikaisemmin on ilmoitettu. Kuopion kaupunki toivoo, että rokotusajanvaraukseen ovat yhteydessä vain ne henkilöt, joita tämänhetkinen ajanvaraus koskee. Ajanvarauksen tiedot löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/koronarokotukset.

Alle 80-vuotiaiden ajanvarausta pystymme todennäköisesti aloittamaan ensi viikon (vko 11) alussa. Tarkennamme mahdollisimman pian seuraavan ajanvarauksen ikäryhmää. Rokotusaikojen jakamiseen vaikuttaa edelleen rokotesaatavuus.

Huom! Kaikki jo jaetut 55-69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotusajat säilyvät voimassa.

 

(11.3.2021 klo 15:03 lisätty tieto, ettei jo varattuja 55-69-vuotiaiden aikoja peruta)