Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Kuopion liikennepuisto uudistuu – kadunnimet syntyivät lasten ideoinnin tuloksena

Kuopion liikennepuistoa korjataan ja uudistetaan kesällä 2019. Puisto on suljettuna rakennustyön ajan, ja tavoitteena on avata puisto jälleen yleisölle syyskuussa 2019. Liikennepuisto sijaitsee Niiralassa, Valkeisenlammen ja Kuopion kaupunginteatterin läheisyydessä.

Uuteen puistoon tulee muun muassa istutuksia, leikkipuisto, katuvalaistus ja liikennevalot. Liikennepuiston remontin yhteydessä aloitettiin vuosi sitten myös osallistava taideprojekti Kuopion kaupungin, arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun, Urbaani ry:n sekä Snellmanin ja Hatsalan koulujen kuvataideryhmien kesken.

Katutaideyhdistys Urbaani ry johdatti ensin oppilaat muraalien maailmaan ja oppilaat pääsivät vierailemaan liikennepuistossa paikan päällä. Tämän jälkeen oppilaat suunnittelivat ja ideoivat uuteen puistoon muraalin, jonka maalaus toteutetaan elokuussa 2019.

Oppilaat kuulivat myös tietoa asiantuntijoilta katujen nimeämisestä ja tämän pohjalta työstivät eri teemaisia kadunnimiä työpajassa. Lisäksi oppilaat ideoivat ja suunnittelivat logo-vaihtoehtoja liikennepuistolle, lopulta valituksi tuli Venla Airaksisen suunnittelema iloinen autoaiheinen työ.

Kadunnimiksi päätettiin oppilaiden ehdotusten pohjalta seuraavat: Koirankierto, Hiiriesplanadi, Kalakatu, Leppäkertunkaari, Tiputie, Siilikuja ja Kissankulku. Katukyltit logoineen painatetaan kesän 2019 aikana.

Liikennepuistoon toteutetaan vielä myöhemmin ympäristötaideteos, jonka suunnittelu aloitetaan tammikuussa 2020 ja joka toteutetaan toukokuussa 2020.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain