Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kuopion maaseudulla joulukausi avataan yhteistyössä ja perinteikkäästi tulevina viikonloppuina

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen mukana Karttulan Joulunavaustilaisuudessa
 
Kuopion maaseudulla joulukauden avajaisia vietetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa perinteikkäästi joulupuuron ja monipuolisen ohjelman siivittämänä.
 
Lauantaina 27.11.2021 vietetään joulukauden avajaisia Karttulassa, Maaningalla, Nilsiässä, Riistavedellä: 
  • Karttulan joulunavauksessa avauspuheen pitää kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen klo 14.15. Torilla ja kunnantalon joulutorilla on myynnissä monenlaista jouluisia tuotteita ja herkkuja. Ohjelmallinen joulunavaustilaisuus on klo 14.15–15.30.
  • Maaningan joulunavajaiset vietetään Maaningan Yrityskartanolla ja eri yrityksissä kirkonkylällä 10-14. Monipuolisen ohjelman ja erilaisten aktiviteettien lisäksi öljy- ja lämpölaitoksiin pääsee tutustumaan Jukolantie 6:ssa.
  • Ilotulitusta pääsee seuraamaan Nilsiän joulunavauksessa, joka alkaa klo 15.30 Perinteiset Marttojen joulumessut ovat avoinna virastotalolla klo 11.30-15.00. Pitäjäraati tarjoaa torilla joulunpuuroa kaikille puuron ystäville monipuolisen ohjelman kera.
  • Riistaveden joulunavauksessa vietetään Vaarun kuntoportaisen harjakaisia 11-13. Pitäjäraadin joulupuuro on tarjolla Mantulla joulumyyjäisten yhteydessä 200 ensimmäiselle ruokailijalle. Kyläyhdistyksen ja K-Riistaherkun yhteinen Valonpolku -kynttiläkulkue lähtee kohti kirkkoa klo 15.00. Riistaveden Perhokalastajien loimulohta on myynnissä K-kauppa Riistaherkun pihassa.
 
Juankoskella pitäjäraati tarjoaa joulupuuron yhteistyössä yhdistysten kanssa kaikissa kolmessa kylätaajamassa: Juankosken joulunavauksessa 3.12. klo 14-17, Säyneisissä perinteisissä joulumyyjäisissä 4.12. klo 10-13 ja Muuruveden kylätalolla 4.12. klo 10-12. 
 
Vehmersalmella kannattaa käydä ihastelemassa jouluvaloja, jotka syttyvät valaisemaan kylänraittia lähiaikoina.