Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kuopion museon perusnäyttelyt tarjoavat tietoa ja elämyksiä 13.5. alkaen

Kulje läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon
 
Kuopion museon perusnäyttelykokonaisuus avautuu yleisölle 13.5.2022. Kokonaisuuteen kuuluu kolme päänäyttelyä: Ihmisen aika, Muuttuva luonto ja Toden ja tarun rajalla. Näyttelyt ovat aiempaa toiminnallisempia, tietoa unohtamatta.  
 
Ihmisen aika kertoo Pohjois-Savon historiasta kivikaudesta kulttuurin uusimpiin virtauksiin. Tutustu Pohjois-Savon asukkaiden arkeen ja juhlaan, mielenkiintoisiin esineisiin ja ilmiöihin. Muuttuva luonto -näyttelyssä matka alkaa kaukaa menneisyyden mammuttiarolta, kiertelee luonnonmetsän siimeksessä ja järvien syvänteissä, ja päätyy lopulta ihmisen muokkaamaan maisemaan. Millainen mahtaa olla luontomme tulevaisuus? Toden ja tarun rajalla punoo yhteen kulttuurihistoriaa ja luonnontieteitä vuodenkierron ja kansanperinteen myyttien ja uskomusten kautta. 
 
Museo vaalii myös omaa historiaansa ja sitä on esitelty vanhassa museonjohtajan huoneessa Museon historiaa -näyttelyssä. Myös pienille museokävijöille on tarjolla uusi elämyksellinen leikkitila.
 
Museon avautumista juhlistetaan monipuolisella ohjelmalla
Avajaispäivää juhlistetaan musiikkiesityksin. Avajaisvartit tarjoavat tietoa niin näyttelyiden eri osa-alueista kuin itse näyttelyiden suunnittelutyöstä. Kuopion vaatettajien luento pureutuu syvällisemmin yhteen Ihmisen aika -näyttelyn teemoista. Talon kierros -opastuksella pääset kuulemaan näyttelyiden herkullisista yksityiskohdista. Avajaisviikkoina myös Kahvila Kantissa avajaistarjouksia ja Kuopion pääkirjastossa näyttelyiden teemoihin liittyviä kirjanäyttelyitä.