Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kuopion museossa poikkeukselliset aukioloajat. Ilmainen Liidossa-näyttely 13.2.2022 asti

Kuopion museo on avoinna 18.1.‒13.2.2022 poikkeuksellisesti tiistaista lauantaihin klo 10‒17. Sunnuntaisin ja maanantaisin museo on suljettu.  

Liidossa
18.1.‒13.2.2022
Kuopion museon monitoimitila
Näyttelyyn on vapaa pääsy

Liidossa-näyttely kertoo liito-oravasta, Euroopan ainoasta liitävästä nisäkkäästä. Suomessa liito-orava on takuuvarma keskustelunaihe. Se ei ole varsinainen aarniometsälaji, vaan sopiva elinympäristö saattaa löytyä myös kaupunkimetsistä aivan ihmisten naapurista. Moni kuopiolainen ei tiedä, että oman pihan puissa voi vilistellä öisin harmaaturkkisia liitelijöitä.

Urbaaneista cityliitureista uutisoidaan ahkerasti, sillä tiukkojen rauhoitusmääräysten sovittaminen kaavoitukseen tai kaupunkimetsien hoitoon ei ole lasten leikkiä. Toisaalta liito-oravan asuttama metsä on tärkeä turvapaikka monelle muullekin metsälajille. Monimuotoiset lähimetsät edistävät merkittävästi myös ihmisten hyvinvointia.

Liidossa on Kuopion luonnontieteellisen museon tuottama kiertonäyttely ja osa Liito-orava-LIFE ‒hanketta.

TULOSSA:

Microsculpture
Levon Biss – Muotokuvia hyönteisistä
15.2.‒14.8.2022
Kuopion museo

Palkitun brittiläisen valokuvataitelijan Levon Bissin otokset esittävät Oxford University Museum of Natural History -museon hyönteisnäytteet kirjaimellisesti uudessa valossa. Teosten tarkkuus ja valtava koko ‒ kuvat ovat jopa kolmemetrisiä ‒ paljastavat pienimmätkin yksityiskohdat, jotka muuten jäävät ihmissilmiltä näkemättä. Näyttelyn nimi “Microsculpture” tarkoittaakin hyönteisten pinnan hienorakenteita.