Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kuopion Oppaiden kesän 2020 kierrokset alkavat

Kuopion Oppaat tarjoavat jälleen tänä kesänä mielenkiintoisia opastettuja kierroksia. Mikä olisikaan mukavampaa, kuin lähteä kesäisenä päivänä tutustumaan Kuopioon ja sen historiaan vaikkapa Vanhat rakennukset keskellämme -kävelykierroksella. Myös paljon kysytty Vaajasalon kierros palaa kesän risteilyohjelmaan kesällä 2020. Maistellen Kuopiota ruokakiertoajelu ja ruokakävely ovat puolestaan osa Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Lähiruokalautanen nautitaan Puijon torniravintolassa

Maistellen Kuopiota ruokakiertoajelu ja ruokakävely ovat osa Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaa. Kuvassa lähiruokalautanen Puijon Torniravintolassa (kuva Niina Vänttinen)

Vanhat rakennukset keskellämme -kävelykierros

Kierron aikana tutustutaan muun muassa Kuninkaankadun, Piispanpuiston, Minna Canthin kadun, sataman ja Kauppakadun varrella sijaitseviin arvorakennuk­siin tarinoineen. Kierros päättyy Kuopion torille, missä tutustutaan kaupungintalon, kauppahallin ja Kuopion Lyseon historiaan ja nykypäivään.

Keskiviikkoisin 1.7.-19.8.2020, lähtö klo 17 Minna Canthin kotitalolta Kanttilasta. Kesto noin 2 tuntia. Hinta 8 €, käteismaksu oppaalle. Ei ennakkoilmoittautumista.

Maistellen Kuopiota ruokakiertoajelu

Osallistumismaksu sisältää tervetulojuoman ja lähiruokalautasen Puijon Torniravintolassa, lounaan Kuopion Saanassa, tehdaskierrok­sen ja pienen maistiaisen Lignell & Piispasella sekä jälkiruoan ja kahvin Koivumäen Kartanossa. Kiertoajelu päättyy Kuopion kauppahalliin. Opas kertoo tarinoita matkan aikana ja ruokailujen lomassa.

Torstaisin 2.7., 30.7., 27.8., 10.9., 17.9. ja 1.10.2020, lähtö klo 11.30 kaupungintalon edestä. 10.9. opastus on englanniksi, muulloin suomeksi. Kesto noin 4 tuntia. Osallistumismaksu 78 €.

Kierto­ajelu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumi­set edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899.

Maistellen Kuopiota ruokakävely

Maistellen Kuopiota ruokakävelyn aikana käydään muun muassa Tallikahvilassa, Lähiruoka TullinTuvassa kauppahallissa, Ravin­tola Kummisedässä, Pannuhuone Gust. Raninissa, Ravintola Isä Camillossa, Musiikkiravintola King’s Crownissa ja Kahvila Kanelissa. Opas johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruo­kailujen lomassa.

Perjantaisin 3.7., 10.7., 17.7., 24.7., 31.7., 7.8.,14.8. ja 28.8.2020, alkaen klo 16.30 hei­näkuussa Tallikahvilasta Pikku-Pietarin Torikujalta ja elokuussa Siskotyttö-patsaalta kauppatorilta. 14.8. opastus on englanniksi, muulloin suomeksi. Kesto noin 3 tuntia. Osallistumismaksu 72 € sisältää tarjoilut em. paikoissa.

Kävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. Sitovat ilmoittautu­miset edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai puh. 044 244 3899.

Vaajasalon kierros Kallavedellä

Paljon kysytty Vaajasalon kierros palaa kesän risteilyohjelmaan ja tällä kertaa opastettuna risteilynä. Opas tutustuttaa Kallaveden kauniisiin saaristomaise­miin ja kertoo tarinoita mm. Karhonsaaresta, Vaajasalosta ja Säyneensalosta niin historian näkökulmasta kuin nykyisestä elämänmenostakin.

Risteily kestää 2 tuntia ja toteutetaan yhteistyössä Kuopion Roll Risteilyjen kanssa tiistaisin 7.7.,14.7., 21.7. ja 28.7.2020, lähtö klo 17 matkustajasatamasta. Aluksena on m/s Queen R. Risteilyn hinta on 20 €/aikuiset, 10 €/lapset 5-16 v. Ennakkoilmoittau­tuminen suotava.

Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet: www.kuopionoppaat.com