Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopion pääterveysasemalla koronarokotukset rullaavat rauhallisesti ja ammattitaidolla

Kokeneiden ammattilaisten apujoukot ratkaisevassa roolissa


-Kyllä he ovat olleet ihan korvaamaton apu.

 Näin kommentoi Savotalon rokotusjärjestelyjen käytännöistä vastaava Marika Lahdenmäki noin 10 hengen eläkeläistiimiä, joka on palannut eläkepäiviltä sorvin ääreen auttamaan kamppailussa koronaa vastaan.


-Ammattitaitoisia, rauhallisia ja joustavia. On helppo luottaa, että hommat sujuvat, Lahdenmäki jatkaa.

Mutta mikä on saanut koronarokotusten ratsuväen rientämään apuun kesken eläkkeen? Kysytään asiaa heiltä itseltään:

-Merkityksellisyys. On hienoa, että saa olla mukana tekemässä tätä työtä ja auttamassa vaikeana aikana.

-Se, että meistä on hyötyä koronataistelussa.

-Vaihtelu, piristys. Eläkkeellä on etenkin tässä eristäytymisen ajassa välillä hieman toimetonta. Tämä on oikein mukavaa vaihtelua.

Työmotivaatio on siis huipussaan. Mitkä ovat sitten niitä suurimpia vahvuuksia, joilla tällaisiin tehtäviin tullaan?


-Kokemus. Se, että on nähnyt jo aika paljon niin tässä työssä kuin elämässä yleensäkin. Se auttaa kohtaamaan asiakkaan ja rauhoittelemaan tilannetta tarvittaessa.

-Joustavuus. Tilanteet eivät tule yllätyksinä ja tarvittaessa osaa joustaa hankalammissa tilanteissa.

Tämä kaikki heijastuu ulospäin. Näillä ammattilaisilla on homma vahvasti hallussa. Tiimin lämmin, rauhallinen ja humoristinenkin olemus suorastaan säteilee ympäristöön.

Ajoittaisia ruuhkia, asiakkaat pääosin tyytyväisiä


Kokonaisuutena Savotalon rokotukset ovat sujuneet Lahdenmäen arvion mukaan hyvin. Ajoittaista ruuhkaa on esiintynyt etenkin aamulla, kun rokotusvuorossa olevat ovat kerääntyneet jo varhain odottelemaan omaa vuoroaan.

-Kovin paljon aikaisemmin rokotuspaikalle ei ole tarvetta saapua, sillä rokotusten odotustilaan pääsee vain noin 10min ennen omaa aikaa. Muutoin joutuu odottamaan aulassa tai ulkosalla.


Savotalolla rokotuspaikan läpi kulkee päivässä yli 600 ihmistä, mikä on huomattava määrä.


-Asiakkaat ovat kyllä pääosin hyvin tyytyväisiä ja suhtautuvat rokotuksiin ja rokotustilanteeseen positiivisesti. Meillä on täällä hyvä tekemisen meininki, Lahdenmäki päättää.


Savotalolla toimii tällä hetkellä 16 rokotuspaikkaa, mikä on tiloihin nähden maksimimäärä. Jatkosuunnitelmissa Kuopion kaupungilla on ottaa käyttöön Kuopio-halli suurempien henkilömäärien joukkorokotuksia varten. Kuopio-hallin käyttöönoton ajankohta täsmentyy myöhemmin, kun rokotteiden saatavuudesta ja valtiollisesta rokotusjärjestyksestä saadaan lisätietoa.

 

Kuopiossa koronarokotukset etenevät varmoissa käsissä ja rauhallisesti. Kokemus tuo varmuutta ja joustoa asiakaskohtaamisiin.

 

Lisätietoa Kuopion koronarokotuksista: www.kuopio.fi/koronarokotukset