Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kuopion touko- ja kesäkuu ovat omistettu tanssille

Kuopiossa virittäydytään kesään tanssin huumassa. Kaupungin valtaa useampikin tanssitapahtuma joiden monipuolisesta tarjonnasta yleisö voi valita mieleisensä, nyt on kaikille kaikkea!

Latinalaistanssien SM-kilpailut 21.5.2022

Kuopio-halli muuttuu 21.5.2022 tanssin taikamaailmaksi, kun Suomen parhaat latinalaistanssin taitajan kisaavat Suomen mestaruuksista. Oheisohjelmassa tulee olemaan katsottavaa ja koettavaa kaikille, myös perheen pienimmille, alueella esimerkiksi pomppulinna. Koko tapahtuma streamataan sekä näytetään myös koostelähetyksenä YLE:llä. 
www.danceflow.fi/kisasivut/

Savonia-ammattikorkeakoulu: TEOT 21. –22.5.2022

TEOT on Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden omien koreografioiden näytös. Teosten teemat vaihtelevat paljon, sillä kaikki koreografit toteuttavat teokset haluamistaan aiheista. Luvassa on muun muassa koreografioita naiseudesta, itsensä hyväskymisestä sekä ammatin valintaan liittyvistä epävarmuuksista. Esityksistä valtaosa on soolokoreografioita, mutta mukana on myös ryhmäkoreografioita sekä videoteoksia. Esityksiin vapaa pääsy, ITAK-näyttämö Suokatu 42.
https://itak.fi/events/event/savonia-ammattikorkeakoulu-teot/99625/

Polkuja Koreografiakilpailu 25. –26.5.2022

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Polkuja-koreografiakilpailu kutsuu seuraamaan upeita tanssiesityksiä ympäri Suomea tulevilta tanssijoilta. Polkuja-koreografiakilpailussa teokset esiintyvät anonyymisti vain teoksen nimellä, pääpaino on koreografialla, esittämisellä ja musiikilla. Keskiviikkona Kulttuuriareenalla 44 tanssivat soolot ja duot, torstaina Musiikkikeskuksella tanssivat ryhmät.
https://kuopionreippaanvoimistelijat.fi/polkuja/

Kuopio Tanssii ja Soi 15. –21.6.2022

Perinteinen Kuopion Tanssii ja Soi järjestetään tutulla paikallaan kesäkuun puolivälissä. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös Daci Finlandin Tanssikesä 12.–15.6. ja Tanssin ammattilaispäivät 19.–21.6.
Kaikille ilmaiset esitykset kauppatorilla ja Musiikkikeskuksen Valohallissa kutsuvat tanssin sykkeeseen. Festivaalin aloittaa huikea, lähes 150 tanssin opiskelijan esitys, joka alkaa eri puolilta keskustaa, virtaa läpi kaupungin ja saattaa lopulta kaikki esiintyjät yhteen Kuopion torille. Kattavasta kurssivalikoimasta löytyy työpajoja ammattitanssijoille ja tanssinopettajille sekä kursseja harrastajille aloittelijoista edistyneempiin.
Festivaalin ohjelmassa nähdään kansainvälisiä huippuesiintyjiä sekä kovia kotimaisia taiteilijoita. Luvassa on virtuoosista akrobatiaa sekä militääristä tunnelmaa maustettuna annoksella huumoria, kriitikoiden ylistämä moderni musikaali, vahvaa liikekieltä ja kontaktityöskentelyä, kansanperinnettä ja symboliikkaa, installaatioita ja perinteitä.
www.kuopiodancefestival.fi/

Pyörätuolitanssin SM-kilpailut ja kansallinen Kuopio Tanssii ja Kelloo -kilpailu 18.6.2022

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan pyörätuolitanssin Suomen mestaruuskilpailuja ja kansallisia kilpailuja lauantaina 18.6., Hatsalan koululla Opistotie 5. Tapahtuman järjestävät Dance Flow Kuopio ry, Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry ja Kuopio Tanssii ja Soi ry.
https://pyoratuolitanssi.fi/2022/04/10/sm-ja-kuopio-tanssii-ja-kelloo-kilpailut-18-6-2022-kuopiossa/

Kuopion SoiJaTanssit 18.–20.6.2022

Kuopion SoiJaTanssit -esittävän taiteen festivaali on karnevalistinen tapahtuma, jonka tarkoitus on aktivoida ja voimaannuttaa alueen taiteilijoita, luoda yhteistoimintaa, virkistää ja monipuolistaa kaupunkikulttuuria ja toimia keskustelualustana. Festivaali tarjoaa myös valtavirtaan sopimattomia tapahtumia ja esityksiä. Festivaali levittäytyy ympäri Kuopion kulttuuritiloja, mm. Galleria Ars Liberaan ja Itak-näyttämölle. Tsekkaa ainakin ITAK kevätkauden päättäjäiset ja Kuopion SoiJaTanssien avajaiset lauantaina 18.6. ITAK-näyttämöllä, Suokatu 42.
www.kuopionsoijatanssit.fi/