Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Kuopion uimarantojen viherpalveluohjelma valmistunut

Kuopion kaupungin uimarantojen viherpalveluohjelma vuosille 2021-2030 on valmistunut. Ohjelman tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva Kuopion yleisten alueiden uimarantaverkostosta sekä jakaa tietoa kuntalaisille eri uimarantojen palveluista ja niiden saavutettavuudesta.

Ohjelmassa esitetään ohjeistus monipuolisen, viihtyisän, turvallisen ja helposti saavutettavan sekä riittävän laajan uimarantaverkoston toteuttamiseksi.

Kuntaliitosten myötä kunnossapidon ja rakentamisen ylläpidettäväksi on tullut lisää uimarantoja ja myös täysin uusille uimarannoille on tullut tarvetta alueiden rakentamisen seurauksena.


Hyvin hoidetut uimarannat parantavat alueiden viihtyisyyttä ja kuntalaisten virkistysmahdollisuuksia. Uimarantojen kunnostusten ja rakentamisen kokonaiskuvan muodostaminen mahdollistaa uimarantaverkoston laadukkaan ylläpidon ja tasapuolisen palveluiden turvaamisen tulevaisuudessa, kertoo Janne Korhonen Kuopion kaupungilta.


Uimarantojen viherpalveluohjelma on laadittu tukemaan Kuopion kaupungin strategian 2030 tavoitetta olla hyvän elämän pääkaupunki, joka on edelläkävijä terveys-, ympäristö- ja hyvinvointiosaamisessa. Uimarantaohjelma tukee tätä strategian tavoitetta lisäämällä osaltaan hyvinvointia ja arjen rikkautta.

Ohjelman laatimistyö käynnistyi helmikuussa 2020. Ohjelman laatimisessa on hyödynnetty vuonna 2019 laaditun asukaskyselyn aineistoa ja kesällä 2020 suoritetun rantojen kartoituskierroksen tuloksia. Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi ohjelman jatkosuunnittelussa ohjeellisesti noudatettavaksi huhtikuussa 2021.

Ohjelmaa on tarkoitus päivittää tulevien vuosien aikana.

Kuopiossa on vuoden 2020 lopussa yhteensä 59 uimarantaa, joista 22 sijaitsee keskeisillä kaupunkialueilla ja 37 maaseutualueilla.

Tutustu tarkemmin uimarantojen viherpalveluohjelmaan sivuillamme.

Lisätietoja:
Janne Korhonen, suunnitteluinsinööri, Kuopion kaupunki
044 718 5203, janne.korhonen(at)kuopio.fi

Matti Nikoskelainen, kaupunginpuutarhuri, Kuopion kaupunki
044 718 5711, matti.nikoskelainen(at)kuopio.fi