Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion vuosipäivää juhlittiin huomionosoituksin

Kuopion perustamispäivä on 17.11.1775. Sunnuntaina 17.11.2019 vietetään siis Kuopion 244-vuotissyntymäpäivää. Kuopion kaupunki palkitsi vuosipäivän kunniaksi tänään 15.11. joukon ansioituneita kuopiolaisia ja paikallisia yhdistyksiä.


Huomionosoitukset luovutettiin Kuopion kaupungintalolla perjantaina 15.11. pidetyssä juhlatilaisuudessa.

– Kuopio on kehittynyt yhdeksi maamme vahvimmista kasvukeskuksista, ja se tunnetaan vahvan muuttovoiton kaupunkina. Myönteinen suuntaus jatkuu. Kiitos siitä kuuluu henkilöille, jotka ovat toiminnallaan edistäneet Kuopion kasvua ja kuopiolaisten hyvinvointia. Kaupunkimme vahvuus ja voimavara ovatkin juuri paikalliset ihmiset, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä tervehdyssanoissaan.

– Tänään palkittavat henkilöt ovat lukuisilta eri elämänaloilta. Heitä kaikkia yhdistää kuitenkin ennakkoluulottomuus ja rohkeus tehdä asioita omalla tavalla.

Kultainen kunniamerkki Kari Virrannalle tunnustuksena pitkäaikaisesta työstä Kuopion alueen hyväksi

Kultainen kunniamerkki myönnettiin ylijohtaja Kari Virrannalle tunnustuksena hänen valtakunnallisista ja maakunnallisista ansioistaan sekä pitkäaikaisesta työstään Kuopion alueen ja koko maakunnan hyväksi.


Korkeimman kaupunginhallituksen myöntämän huomionosoituksen, kultaisen kunniamerkin sai Kari Virranta. "Kuopion Kiitos kaveruudelle -tunnuslausetta voidaan soveltaa myös organisaatioissa, joissa se voisi kuulua esimerkiksi: kiitos kumppanuudelle. Onnistumiset ja maalit syntyvät yhteistyön tuloksena", Virranta totesi palkitsemistilaisuudessa.

Hopeisen kunniamerkin saivat kaupunginvaltuutettu Anna-Maija Hartikainen, Kaija Räsänen ja Ate Savolainen tunnustuksena pitkäaikaisesta ja merkittävästä kunnallispoliittisesta työstä, Aili Lutjonen ja Raija Tsutsunen tunnustuksena pitkäaikaisesta urasta vapaaehtoistyöntekijänä vanhusväestön parissa, Markku Jokela tunnustuksena merkittävästä työstä ammatillisen koulutuksen kehittäjänä, kotitalousasiantuntija Heta Nykänen, kiinteistönhoitaja, pääluottamusmies Alpo Säppi sekä palvelupäällikkö Päivi Vanninen tunnustuksena toiminnastaan Kuopion asumisviihtyvyyden ja asukasdemokratian kehittäjänä.

Kuopio-stipendillä palkittiin Lassi Väänänen, tunnustuksena populäärikulttuurin järjestämisestä ja toiminnasta kuopiolaisten nuorten hyväksi, sekä Tiina Kekäläinen tunnustuksena monipuolisesta työstä kuopiolaisen taidekasvatuksen edistämiseksi. Kekäläinen on kirjoittanut kaksi taideaiheista tietokirjaa kuopiolaissyntyisestä taidemaalarista Juho Rissasesta.

– Tietokirjat avaavat hienolla tavalla lapsille ja nuorille väylän tutustua kuvataiteilija Rissaseen ja hänen teoksiinsa, palkitsemisen perustelut kuuluivat.

Vuoden ilmiö -kunniakirjalla palkitun KuPSin menestys on aikaansaanut yhteenkuuluvuutta ja kotiseutuylpeyttä

Vuoden ilmiö -kunniakirja myönnettiin itseoikeutetusti Kuopio Palloseura Oy:lle jalkapallon Suomen mestaruudesta 2019. KuPSin tämänvuotinen menestys on aikaansaanut kuopiolaisissa suurta innostusta ja yhteenkuuluvuutta sekä lisännyt kotiseutuylpeyttä. Kunniakirjan tilaisuudessa vastaanotti seuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen.

Esimerkillinen ryhmäsuoritus -kunniakirja myönnettiin Trio Heinäpäälle ja Juankosken Kulttuurihistoriallinen Seura ry:lle. Kunniakirjaa saapuivat vastaanottamaan Trio Heinäpään muusikot Jarmo Roininen, Raimo Torvinen ja Juha Mylläri sekä Juankosken Kulttuurihistoriallisen Seuran edustajat Outi Huhtiniemi ja Marja-Sisko Pihl. Palkitut ovat toiminnallaan nostaneet esiin Juice Leskisen elämäntyötä juankoskelaisena kulttuurilähettiläänä ja myös lisänneet Juankosken tunnettuutta

ANTI Contemporary Art Festival palkittiin Kuopion kansainvälistymisen edistämisestä

Nykytaidefestivaali ANTI Contemporary Art Festivalille myönnettiin kunniakirja Kuopion kansainvälistymisen edistämisestä. ANTI Contemporary Art Festival on Suomen kansainvälisin festivaali ja myös maamme merkittävin nyky- ja performanssitaiteen festivaali. Lisäksi ANTI Festival jakaa ainoana festivaalina maailmassa vuosittaisen Live Art -palkinnon. Kunniakirjan vastaanottivat festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen ja festivaalipäällikkö Elisa Itkonen.

Nilsiän pitäjäraadin vuosittain myöntämän Nilsiän kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna Antti Holopainen tunnustuksena työstään vapaaehtoistoimijana.

Turvallisuusteko-palkinto Pasi Jalavalle päihdevalistustyöstä alakouluilla

Kuopion Turvallisuusteko-palkinto myönnettiin arjen turvallisuuden parantamisesta Pasi Jalavalle, vapaaehtoistyötä tehneelle perheenisälle, joka kantaa huolta lasten ja nuorten tulevaisuudesta. Kunniamaininnan saavat Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistys SMPS Kuopion Järvipelastajat ry sekä Jukka Tapio Keränen ja draamakasvattaja Anni Marin.

Myös kansainvälisesti menestyneitä kuopiolaisia urheilijoita palkittiin stipendein

Tänäkin vuonna olemme saaneet nauttia myös kuopiolaisten urheilijoiden kansainvälisestä menestyksestä eri lajeissa. Kuopion kaupunki palkitsi tilaisuudessa stipendein myös näitä menestyneitä urheilijoita.


Kuvassa Elisa Holopainen, Tanja Niskanen, Jari Saario, Jere Anttalainen, Antti Korhonen, Noora Koponen, Essi Saastamoinen, Jesse Nieminen, Niklas Anttila, Joel Naukkarinen ja Mikael Räsänen. Tilaisuuteen eivät pääseet paikalle Eetu Luostarinen, Iivo Niskanen ja Mikko Soininen.


Vuosittain jaettavilla stipendeillä kaupunki haluaa osoittaa tunnustusta urheilijoille, jotka ovat kovalla harjoittelulla ja periksiantamattomuudella saavuttaneet menestystä lajeissaan.

Tunnustuksen saivat tänä vuonna seuraavat urheilijat:

Tanja Niskanen
naisten jääkiekon MM-hopea joukkueessa        

Elisa Holopainen
naisten jääkiekon MM-hopea joukkueessa

Eetu Luostarinen
jääkiekon MM-kultamitali joukkueessa

Iivo Niskanen
maastohiihdon 15 km MM-pronssi            

Jari Saario
voimanoston maastavedon MM-pronssi (2018)
voimanoston maastavedon MM-kulta            

Jere Anttalainen
taidon EM-pronssi hokei        
dantai jissen EM-hopea joukkueessa        

Antti Korhonen
taidon maajoukkueen otteluvalmentaja     

Noora Koponen
naisten amerikkalainen jalkapallo EM-kulta joukkueessa    

Essi Saastamoinen
naisten amerikkalainen jalkapallo EM-kulta joukkueessa    

Mikko Soininen
naisten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen valmentaja         

Jesse Nieminen            
joukkuefrisbeegolfin MM-kulta joukkueessa    

Niklas Anttila
joukkuefrisbeegolfin MM-kulta joukkueessa    

Mikael Räsänen
joukkuefrisbeegolfin MM-kulta joukkueessa
    
Joel Naukkarinen
sisäsoudun 200m sprintti EM-kulta        
2000m EM-pronssi    


Kuopion kaupunki onnittelee vielä kerran kaikkia palkittuja!