Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopioon vieraaksi huippukokki Lontoosta ja ruokakulttuureihin erikoistunut BBC:n toimittaja

Syyskuussa 17.–21.9.2018 Kuopioon saapuu Savonia-ammattikorkeakoulun vieraaksi kaksi liikemiestä maailman tunnetuilta kauppapaikoilta: Huseyin Özer Lontoosta sekä Abdullah Bozgeyik Istanbulista. Özer on kuuluisan Sofra International -ravintolaketjun perustaja, ja Bozgeyik puolestaan laajan kokemuksen omaava liiketoiminnan yrityskonsultti. Lisäksi Kuopioon saadaan samana ajankohtana vierailulle myös ruokakulttuureihin erikoistunut BBC:n toimittaja Yasemine Kaner-White.

Vierailun aikana tutustutaan eri ruokakulttuureihin, perehdytään kuopiolaisiin ravintolakonsepteihin ja yritystoimintaan sekä kuullaan, kuinka luoda maailmanluokan liiketoimintaa. Aktiivisen tiedonvaihdon ja avointen innovatiivisten keskustelujen vauhdittamana luodaan pohjaa myös eri kulttuureja yhdistävän ja arvostavan GastroTravel - Food Connecting People and Cultures -suurtapahtuman toteuttamiselle. Tiiviiden vierailupäivien aikana Özer ja Bozgeyik pitävät Savonian opiskelijoille luentoja ja vievät restonomiopiskelijat keittiöön suunnittelemaan, valmistelemaan ja maistelemaan uudenlaisia kahden eri ruokakulttuurin tuotteita.

Luennoilla inspiroidutaan maailman menestystarinoista läheltä ja kaukaa. Järvi-Suomen kaltaista aluetta ei löydy toista vastaavaa maailmassa upeine järvineen ja metsineen, ruokakulttuureineen sekä lupsakan ystävällisine ihmisineen. Johdantona Kuopion alueen kauppakamarin Silja Huhtiniemi sekä Kuopio European Gastronomy of Regionin ja Ruokalaakson toimijat kertovatkin myös oman alueemme menestystarinaa. Lisäksi luennolla kuullaan kansainvälisten vieraiden ohella myös Nilsiästä maailmanmaineeseen nousseen perheleipomon, Liepuskan Herkkupaja Oy:n tarina sekä suomalaisen metsän kansainvälistymistarina Arkiset Aromit ry:n kertomana.

Vierailunsa aikana maailmankuulu kokki Huseyin Özer jalkautuu Kuopion ravintoloihin. Hänen vierailukohteitaan ovat ravintola Urban, ravintola Kummisetä, muikkuravintola Sampo ja ravintola Galata. Yhdessä Savonian restonomiopiskelijoiden ja ravintoloiden henkilökunnan kanssa hän luo uusia ottomaanien ja pohjolan raaka-aineita yhdisteleviä reseptejä. Lopputuloksena eri ruokakulttuurit kohtaavat lautasella sulassa harmoniassa. Kun etelän toimijat kohtaavat pohjoisen raaka-aineet, opitaan yhdessä uutta ja elämyksiä syntyy kaikille.

Torstai 20.9. vietetään Kuopion vehreissä maalaismaisemissa, joissa katseet suunnataankin jo tulevaan kansainväliseen GastroTravel - Food Connecting People and Cultures -suurtapahtumaan ja sen organisointiin. Perjantain kokouspäivänä 21.9. syvennetään yhteistyötä aluekehityksen ja kansainvälistymisen tueksi yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.  Yhdessä kansainvälisten toimijoiden kanssa saadaan kasvatettua Suomen houkuttelevuutta, mikä tuo myös Pohjois-Savoon lisää elinvoimaisuutta.

Lisätietoja:
Anna-Maria Saarela
Lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 5354
anna-maria.saarela(at)savonia.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain