Uutiset Uutiset

Takaisin

Kaupunki suruliputtaa eilisten tapahtumien johdosta

Kauppakeskus Hermannissa Leväsellä tapahtui eilen tiistaina väkivallanteko, jossa menehtyi yksi henkilö. Kuopion kaupungintalo suruliputtaa tapahtuman johdosta.

Kuopion Hermannin välikohtaus tapahtui Savon Ammattiopiston tiloissa. Tekijällä oli käytössään teräase. Lisäksi tekijä oli varustautunut ampuma-aseella. Tapahtumassa menehtyi yksi henkilö ja kymmenen loukkaantui, mukaanlukien tekijä.

Kuopion kaupungintalossa on keskiviikkona suruliputus tapahtuman johdosta.

Valtakunnallinen suruliputus Kuopion tapahtumien johdosta torstaina 3.10.

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen johdosta torstaina 3.10.2019. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen. Suruliputus alkaa kello 8 ja päättyy auringon laskiessa.


Kuopion kaupungintalon lippu oli puolitangossa keskiviikkona 2.10.2019

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen totesi kouluiskun horjuttaneen ihmisten turvallisuustunnetta.

- Olemme järkyttyneinä ottaneet vastaan tiedon käsittämättömästä väkivallanteosta, joka ravistelee meidän kaikkien kuopiolaisten turvallisuuden tunnetta. Ajatuksemme ovat väkivallan uhrien ja heidän läheistensä luona.
 

Kriisiapua saatavilla

Kuopion kaupungin sosiaalipäivystyksen päivystysnumero 044 718 3930 on käytössä 24/7.

Punaisen Ristin henkisen tuen kriisipiste pidetään auki torstaina kello 9-21. Kriisipiste toimii osoitteessa Puijonkatu 9. Pisteessä henkisen tuen koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat tiistaina tapahtuneesta väkivallanteosta järkyttyneille keskusteluapua ja ohjaavat tarvittaessa lisäapua tarvitsevat ammattiavun piiriin.

Kuopion Nuorisopalveluiden Po1nt-chat on auki ja nuorten tukena ma-to klo 16-18 ja pe klo 20-22: https://po1nt.fi/

Koulujen henkilöstöä on kehotettu keskustelemaan aiheesta luokissa ja ryhmissä tilanteen mukaan, jos tarvetta tulee. Myös kouluterveydenhoitajat, koulupsykologit ja kuraattorit ovat käytettävissä tarpeen mukaan.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain