Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopiosta maailman terveimpien hampaiden kotikaupunki

Kuopion suun terveydenhuollon kampanjan tavoitteena on kannustaa kuopiolaisia hoitamaan itselleen maailman terveimmät hampaat – helposti kotona.
 
Kuopion katukuvaan on ilmestynyt sarja huomiota herättäviä julisteita, joissa on yksinkertaisia hampaiden hoitoon liittyviä vinkkejä. Samalla ne haastavat kuopiolaisia tavoittelemaan maailman terveimpien hampaiden kotikaupungin titteliä.
 
– Haluamme auttaa ja ohjata ihmisiä pitämään mahdollisimman hyvää huolta hampaista itse kotona, jotta tarkastuskäynneillä ei tarvitsisi kuin todeta, että ”‘kaikki kunnossa, jatka samaan malliin!’”, kertoo vastaava hammaslääkäri Jenni Vaattovaara.
 
Positiivinen kampanja antaa yksinkertaisia ohjeita niihin suun ja hampaiden terveyteen liittyviin asioihin, joita jokainen voi omassa arjessaan huomioida.  
 
– Sen sijaan, että keskittyisimme korjaamaan jo syntyneitä vaurioita, haluamme viestittää, kuinka hyvällä omahoidolla ja terveillä elintavoilla hampaat saa pidettyä terveenä läpi elämän.
 
Vinkkejä on kohdennettu kaikenikäisille kuopiolaisille. Hyvästä hampaiden hoidosta halutaan Kuopiossa tehdä koko elämän mittainen tapa, joka kulkee vaivattomasti mukana muiden arkisten rutiinien ohessa.
 
– Toivomme, että viesti ja ohjeet tavoittavat kaikki vauvasta vaariin. Pienilläkin panostuksilla on valtavan suuri merkitys hampaiden terveydelle.
 
Kampanja näkyy ulkomainoksissa ja Kuopion suun terveydenhuollon omissa materiaaleissa. Lisäksi käytössä ovat sosiaaliset median kanavat, kuten TikTok, jonka varhaisena käyttöönottajana Kuopion kaupungin suunterveys on saanut positiivista huomiota aiemminkin.
 
– Mahtava sometiimimme on tehnyt TikTokiin muun muassa ohjeet niin tavallisella hammasharjalla tehtävään hampaiden harjaukseen kuin sähköhammasharjalla harjaamiseen. Videot ovat saaneet yhteensä yli 300 000 katselukertaa, Vaattovaara kertoo.
 
– Tärkeää on motivoida ihmiset itse havahtumaan hampaista huolehtimisen merkitykseen ja antaa siihen mahdollisimman käyttökelpoisia vinkkejä.
 
Kampanjan ja sen tavoitteen edistymistä voi seurata sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #maailmanterveimmäthampaat. Kaikki vinkit hampaiden hoitoon löytyvät osoitteesta www.kuopio.fi/tervesuu.