Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Kysely liikkumisesta ja yhteiskäyttöautojen käytöstä

Kuopion kaupunki edistää asukkaidensa kestävien kulkumuotojen käyttömahdollisuuksia kaupunkistrategian mukaisesti. Kaupungin liikennejärjestelyjä koskevissa kehittämissuunnitelmissa on noussut esille muun muassa keino edistää yhteiskäyttöautojen käyttöä. Yhteiskäyttöautojen avulla on mahdollista lisätä liikkumisvaihtoehtojen tarjontaa ja vähentää yksityisomisteisten autojen tarvetta.

Kuopiossa on ollut kokeilussa kaikille avoimena palveluna kolme yhteiskäyttöautoa huhtikuusta alkaen. Kokeilujakso on tulossa päätökseen ja kokeilun johtopäätösten tueksi kysellään kaikilta asukkailta ja autojen käyttäjiltä mielipiteitä ja ajatuksia edelleen 27.9.2020 asti osoitteessa:

https://q.surveypal.com/Liikkumiskysely

Kysely sisältää kysymyksiä ja väittämiä asukkaiden liikkumisesta sekä yhteiskäyttöautojen palvelukokemuksesta. Vastausten perusteella voidaan arvioida jatkotoimet, millä keinoilla autopalvelu on mahdollista vakiinnuttaa. Käyttökokeilun ovat rahoittaneet Kuopion kaupunki sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Kokeilun toteuttajina toimivat yhteistyössä Carden Oy, PlanBil Oy ja Sitowise Oy.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kyselyyn yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 kpl yhteiskäyttöauton ilmaisia käyttökertoja tunnin ajaksi sekä 3 kpl Vilkku-kaupunkipyörien käyttöoikeuksia yhdeksi viikoksi. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyn vastauksista kootusta yhteenvedosta ei voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia.

Lisätietoja:
Sitowise Oy, Liikennesuunnittelu, aluepäällikkö Jani Karjalainen, 040 507 1674, jani.karjalainen(at)sitowise.com
Kuopion kaupunki, suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen, 044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain