Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Lahjamme sinulle - lainaa uusia elämyksiä!

Urheilun ja kulttuurin kausikortit lainattavissa Kuopion pääkirjastolta

Kuopiolaiset urheiluseurat ja kulttuurilaitokset puhaltavat yhteen hiileen ja haluavat antaa kuopiolaisille erilaisen lahjan: lainattavan uuden elämyksen. Kuopion pääkirjastolta voi lainata jatkossa kausikortteja KalPan*, KuPSin, Puijo Wolleyn*, Steelersin, Welhojen*, Kuopion kaupunginorkesterin* ja Kuopion kaupunginteatterin tapahtumiin. Joitakin kausikortteja on lainattavissa pääkirjastolla heti, ja osa korteista tulee lainattavaksi myöhemmin vuoden 2020 aikana. (* tähdellä merkityt heti lainattavissa)

”Kausikorttilainauksella kuopiolaiset saavat uusia kokemuksia ja pääsevät seikkailulle itselle ehkä tuntemattomampaan maailmaan”, kertoo kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen.

Seurat ja kulttuurilaitokset ovat lahjoittaneet kausikortit lainattavaksi madaltaakseen kynnystä osallistua tapahtumiin kaikille kuopiolaisille.

”Lainattavat kausikortit tuovat tasa-arvoa kuopiolaisille niin, ettei osallistuminen tapahtumaan jää ainakaan rahasta kiinni”, iloitsee Puijo Wolleyn toiminnanjohtaja Niina Pirskanen.

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö Sari Kauhanen puolestaan uskoo, että uudenlaisen yhteistyön myötä Musiikkikeskuksen salissa nähdään myös uusia kasvoja.

”Toivomme, että saamme lainattavien kausikorttien myötä esimerkiksi ensikertalaisia nauttimaan ennakkoluulottomasti orkesterimusiikista.”
 

Kausikorteilla viikon laina-aika

Kultakin yhteistyökumppanilta tulee lainattavaksi vähintään 2 kausikorttia. Kaikki kortit ovat lainattavissa vain Kuopion pääkirjastolta ja ne palautetaan samaan paikkaan, henkilökohtaisesti asiakaspalveluun.

Korteilla on viikon laina-aika, mutta toiveena on, että asiakas palauttaa kortin heti, kun ei enää tarvitse sitä, jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan kausikorteista. Kausikorteilla on sama myöhästymismaksu kuin pikalainoilla eli 0,30 € / päivä. Jos asiakas ei palauta korttia, palauttamatta jäänyt kortti mitätöidään.

Lainattavissa olevien korttien kuvat ja käyttöohjeet sijaitsevat pääkirjaston pikalaina-hyllyssä, rakennuksen 2. kerroksessa, ja laminoitu kuva käydään vaihtamassa varsinaiseen kausikorttiin lainauspalveluista.

Lainattavia kausikortteja ei voi varata eikä uusia, mutta niiden saatavuustiedot voi tarkistaa Finna-verkkokirjastosta osoitteesta: https://kuopio.finna.fi/List/770442. Asiakkaalla voi olla lainassa kaksi kausikorttia kerrallaan, jotta uudenlaista elämystä voi lähteä hakemaan yhdessä kaverin kanssa.

”Olemme todella innoissamme tästä uudesta avauksesta kirjaston muutenkin monipuoliseen tarjontaan sekä kiitollisia siitä, että näin moni kuopiolainen toimija halusi lähteä lainaustoimintaan mukaan”, kehuu Savinainen.

 

Lisätietoja: