Uutiset Uutiset

Takaisin

Lapsille ja nuorille on jälleen runsaasti tekemistä Hyperhiihtolomalla

Katso koko Hyperhiihtoloman ohjelma osoitteesta www.kuopionseina.fi/hyperhiihtoloma

Nuorisotalot järjestävät viikon 10 aikana ohjattua toimintaa: mm. Latarilla, Pänärillä ja Nilsiän nuorisotilassa tapahtuu. Puijonsarven koulun liikuntasalissa on pomppulinna ja jättihanskanyrkkeilyareena 6.3. ja Fun Battle -kaupunkisota 7.3. Kurkimäen koulun ip-tilassa on ohjattua toimintaa joinakin iltoina Hyperhiihtolomalla.

Setlementti Puijolan Tyttöjen Talolla on Onnenpäivät 5.-7.3. Kuopion Perheentalolla Apajassa on puuhaa koko perheelle tiistaista perjantaihin klo 9-15. Perheentalolla järjestetään myös Perheraati–päivä 6.3., jolloin Apajassa tavattavissa ovat myös apulaiskaupunginjohtajat Jari Saarinen ja Pekka Vähäkangas.

Kulttuuriareena 44:lla järjestetään 6.-7.3. huikeita moniaistisia Hotel Transylvania 5D-elokuvaesityksiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Suomen ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa pääsee Voittajan tie -labyrinttiseikkailulle.

Pääkirjaston satuhuoneessa on Talvisiin muistoihin liittyvä nukketeatteriesitys 5.3. klo 10. Kuopion korttelimuseolla lapset pääsevät tutustumaan Minna Canthin elämään elämyksellisesti ja 175-vuotisjuhlavuottaan viettävä Minna Canth on myös aiheena Kirja eläväksi -sarjassa Kuopion kaupunginkirjastolla 5.3.

Kuopion kaupunginteatterilla on koko perheelle sopiva Kolme iloista rosvoa -näytelmä, sekä Tanssiteatteri Minimin nuorille suunnattu POE! – Edgar Allan and the Psychobilly Ravens –esitys, johon suositusikäraja on 13 vuotta.

Kuopion taidemuseolla on kolmen kuopiolaisen kuvataiteilijan uusimmista teoksista koostuva näyttely ”Yhteen hiileen”, johon järjestetään myös opastuksia. VB-valokuvakeskukseen pääsevät kaikki alle 18-vuotiaat veloituksetta Hyperhiihtoloman ajan. Musiikkikeskuksella esiintyy perheen pienimmille Pikku Papun Orkesteri 10.3.

Ulkoilutapahtumia on Hyperhiihtolomalla mm. Aholansaaressa, Juankoskella sekä Kunnonpaikassa Vuorelassa. Räsä-Ukon laturetki järjestetään 2.-3.3. Lippumäen jäähallilla on luistelukoulu 4.3. (4 €) ja karateen pääsevät tutustumaan 4-6-vuotiaat Karatekids-tapahtumassa 10.3. klo 11 Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus Liikkeessä.

Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi uimaan ja kuntosalille Niiralan uimahallissa 4.-10.3. klo 8-16. Niiralan uimahallilla on myös Wibit-rata maanantaista torstaihin klo 9-20.30 ja perjantaina hyppymahdollisuus kerroksista klo 12-15. Kuopion kansalaisopistossa on mahdollisuus tutustua pyörätuolitanssiin tiistaina 5.3.

KalPa ja Pelicans -ottelun yhteydessä Niiralan Montussa 9.3. on luvassa Aku Ankka -perhepeli. Perhepelin kunniaksi lasten istumapaikkaliput myydään alennettuun hintaan tai alle 16-vuotiaat voivat noutaa ilmaisen seisomapaikkalipun etukäteen Bowl D1nerista hyperhiihtoloman kunniaksi. Wirtuaalimaailma Warppi, Laserpelikeskus, Kuopion kiipeilykeskus VOEMA, Kuopion Keilahalli sekä Rauhalahti Bowling tarjoavat myös lapsille ja nuorille alennuksia Hyperhiihtolomalla.

Hyperhiihtoloman toteuttavat Kuopion kaupunki sekä iso joukko järjestöjä ja yrityksiä. Katso koko Hyperhiihtoloman ohjelma osoitteesta www.kuopionseina.fi/hyperhiihtoloma