Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Lapsiperheille ja nuorille on avattu sähköinen Tarvitsen apua -palvelu 4.5.2020

Julkaistu 4.5.2020

Vanhempi, tarvitsetko apua lapsiperhearkeen, vanhemmuuteen, perhe-elämään tai lapsiin liittyvissä asioissa? Nuori, kaipaatko apua omaan elämäntilanteeseesi? Kuopion sosiaalipalveluissa on avattu 4.5.2020 poikkeusolojen ajaksi kuopiolaisille lapsiperheille ja nuorille sähköinen Tarvitsen apua -yhteydenottolomake.

Tarvitsen apua -lomake on matalan kynnyksen avunpyyntökanava sosiaalihuoltoon. Sosiaalihuollon ammattihenkilö vastaa yhteydenottoihin puhelimitse 1–5 arkipäivän kuluessa. Lomakkeen löydät muun muassa osoitteesta www.kuopio.fi/tukea-lapsiperheille, josta löytyy linkki lomakkeeseen Tarvitsen apua.

Sähköisellä Tarvitsen apua -palvelulla voit ottaa yhteyttä esimerkiksi, jos oma jaksaminen on tiukilla, tarvitset käytännön apua kotiin, kaipaat lasten kasvatukseen keinoja tai vaikka keskusteluapua. Yhteyttä kannattaa ottaa myös, jos esimerkiksi päihteidenkäyttö perheessä mietityttää tai olo on turvaton kotona. Lomakkeella voivat ottaa yhteyttä sekä lapsiperheiden vanhemmat että lapset ja nuoret.

Tarvitsen apua –palvelu on Kuopion kaupungin sosiaalihuollon palveluihin ohjautuva yhteydenotto, jossa vastaajat ovat perheohjaajia, sosiaaliohjaajia ja sosiaalityöntekijöitä.

Lapsiperhepalveluista voit lukea lisää kaupungin www.kuopio.fi/tukea-lapsiperheille -verkkosivuilta.