Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Lasten ja nuorten pakkaspäivät Kuopiossa 20.-26.1.2020

Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä lasten ja nuorten Pakkaspäiviä. Tapahtumaviikolla 20.-26.1.2020 on tarjolla monipuolisesti toimintaa eri puolilla kaupunkia päiväaikaan sekä päiväkotiväelle että kouluikäisille ja perheille ilta-aikaan ja viikonloppuna. Pakkasjuhlia vietetään tänä vuonna Maaningalla, Nilsiässä, Brahen puistossa Kuopiossa ja Petosen lähiliikunta-alueella. Kaikissa pakkasjuhlissa on tarjolla ilmaista toimintaa lapsille.

Kuopion kaupunginteatterissa Pakkassirkus Tottarua sukeltaa rohkeasti unien hämmästyttävään maailmaan ja vie katsojan todellisuuden rajamaille sirkuksen keinoin. Nukketeatteri Satuaarre esittää näytelmän Piilomaan Pikkuaasi. Musiikkikeskuksella tapahtuu Pakkaspäiväviikolla runsaasti: Tintti seikkailee, salapoliisit vauhdissa -tanssiteoksessa 22. - 23.1. Savonia-ammattikorkeakoulun tanssiopettajaopiskelijat johdattavat lapset Tintin maailmaan. Musiikkikeskuksella päästään seuraamaan myös Sirkushuveja 23. - 24.1., jolloin jonglööri ja Kuopion kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa. Musiikkikeskuksella esiintyvät myös 25.1. sirkusryhmä Blind Gut Company ja Pikku Papun orkesteri yhdessä, jolloin yhdistyvät ihastuttava lastenmusiikki, leikkisä nykysirkus ja kiehtova visuaalisuus.

Sotkulla järjestetään pakkasviikolla lapsille suunattuja Liikelaatikko- tanssityöpajoja ja Taidemuseossa satuhetkiä. Neulamäen koululla pidetään 25.1. Liikuntalauantai ja Juankosken jääkiekkokaukalolla 26.1.  Curling- ja jättiritsaperhetapahtuma. Kulttuuriareenalla nähdään 19.1. Jokeri Pokeri Box – Simon Suuri SynttäriShow.

Pakkasviikko huipentuu pakkasjuhliin, joita vietetään lauantaina 25.1. Maaningalla ja Nilsiässä, sekä sunnuntaina 26.1. Brahen puistossa Kuopiossa.

Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki yhdessä järjestötoimijoiden sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa.  Yhteistyössä on mukana Kuopion Energia.

Koko pakkasviikon ohjelma on katsottavissa osoitteesta https://kuopionseina.fi/pakkaspaivat/