Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Lasten Pakkaspäivät tulee taas!

Sydäntalven aikaan vietetään jälleen perinteisiä Lasten Pakkaspäiviä. Tämän vuoden ohjelma on suunnattu pääosin päiväkoti- sekä esi- ja alkuopetusryhmille. Useimpiin päivällä tapahtuviin toimintoihin on ennakkoilmoittautuminen, kuten Pakkaskinoihin ja Kuopion museon työpajoihin. Kaikille avoimet Pakkasjuhlat palaavat ohjelmistoon muutaman vuoden tauon jälkeen! Pakkasjuhlia on Maaningalla, Riistavedellä ja Brahenpuistossa.

Kuopion Pakkasjuhlaa vietetään sunnuntaina 29.1.2023 klo 14-16 Brahenpuistossa. Ohjelmassa on mm. Lekkerbergin laulavan kylän konsertti klo 14.30 ja Kuuravalkeiden tuli-taideshow klo 15.30. Lisäksi puistossa on talvista touhua koko perheelle, kuten mäenlaskua ja muumihiihtoa. Parkour Akatemian kanssa pääsee kokeilemaan talvista parkouria. Puistossa on grilli, jossa voi paistaa makkaraa ja omia eväitä.

Riistaveden Pakkasjuhlaa oli aiemmin ilmoitettu sunnuntaiksi 22.1.2022. Juhla on kuitenkin sääolosuhteiden takia siirretty laskiaissunnuntaiksi 19.2. klo 12-14. Tapahtumapaikka on Riistaveden vanha Pappila. Ohjelmassa poniratsastusta, pihaleikkejä, pulkkamäki, lumikenkien testausta ja hiihtokilpailu tandemsuksilla. Järjestäjinä Riistaveden alueseurakunta ja pitäjäraati.

Riistaveden vanhassa Pappilassa on peruttu sääolosuhteiden vuoksi ja siirretään ajankohtaan Laskiaissunnuntai 19.2 klo 12-14.

Maaningan Pakkasjuhlaa vietetään keskiviikkona 25.1. klo 15-19 Maaningan urheilu- ja nuorisotalon alueella. Ohjelmassa mm. hauskoja tehtäviä, Lumiukko mysteerihuone, kuvasuunnistus, talviaiheinen kirjanäyttely kirjastolla, koululaisten taidenäyttely ja pientä tarjottavaa.

Lauantaina 28.1.klo 14-16 on Nilsiän Mantulla Lasten ja koko perheen toiminnallinen tapahtuma. Järjestäjänä on Lehtomäen koti. Maaningalla ja Nilsiässä on myös muita tapahtumia, joiden tiedot löytyvät Kuopion seinältä.

Lauantaina 21.1. klo 13-18 Puijon tornin ja Majanympäristössä vietetään ensimmäistä kertaa Puijon Talvitaika -ulkotapahtumaa. Koko päivän ohjelmassa on snowtube-mäenlaskua sekä Misse-kissan musiikkituokioita Tornikahvilassa. Puijon lakialueelle on vapaa pääsy ja tuolihissi on ilmainen.

Puijon perustoiminnot snowtube-mäki ja Torniin nousu ovat normaalein pääsymaksuin. Husky-rekiajelut toteutetaan Antikkalan ylärinteellä erillisellä osallistumismaksulla.

Lasten Pakkaspäivät järjestää Kuopion kaupunki yhdessä järjestötoimijoiden sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kanssa.  Yhteistyössä on mukana Kuopion Energia.

Koko pakkasviikon ohjelma on katsottavissa osoitteesta www.kuopionseina.fi. Useilla tapahtumilla on säävaraus, joten ajankohtaiset ohjelmatiedot kannattaa tarkastaa ennen tapahtumaan lähtemistä!

Lisätietoja: 
Nina Venäläinen
kulttuurisuunnittelija 
nina.venalainen@kuopio.fi
044 718 5142


Lapset laskevat pulkkamäessä