Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Latujen kunnostustilanne

Taajama-alueella latuja on päästy kunnostamaan viikonlopun lumisateiden jälkeen. Vähäisen lumimäärän vuoksi kaikkialle ei ole päästy vielä tekemään latukoneella (tampparilla) kunnostamista. Latupohjia on kuitenkin jyrätty hiihtoa mahdollistavaksi ja lumisimpiin paikkoihin on saatu tehtyä myös perinteisen latu-ura.

Käyttäjiä pyydetään olemaan varovaisia, sillä kaikki tunnelit eivät ole vielä lumetettu ja joissain paikoissa, varsinkin metsäisillä ja epätasaisilla osuuksilla maapohja on edelleen näkyvissä.

Jäälatuosuuksille meno on ehdottomasti kielletty!

Latualueella kulkeminen muutoin kuin suksilla on kielletty rakenteen rikkoontumisen ja turvallisuuden vuoksi.

Latujen tilanne taajaman ulkopuolella

 

Karttulassa, Pihkainmäessä ja Haminalahdessa vapaan ja perinteisen ladut ovat kaikki valaistuja. Vehmersalmen valaistulla kuntolenkillä on käytössä vapaan ja perinteisen ladut.

Maaningan valaistu kuntolenkki on jyrätty.

Juankosken valaistulla kuntolenkillä on käytössä vapaan ja perinteisen latu. Juankosken Irvinlahden latuja on jyrätty ja perinteisen latu kulkee tienpohjalla ja sähkölinjan alla. Muuruveden valaistulla kuntolenkillä ja lisälenkillä on sekä vapaan ja perinteisen ladut.

Latujen kunnostuksen tilannetta voi seurata osoitteesta: https://kuopio.fluentprogress.fi/outdoors. Ohjeeksi hiihtäjille, että vihreä viiva kuvaa moottorikelkalla jyräyksiä ja sininen viiva kuvaa latukoneella kunnostuksia.

Lisätietoja: Mika Venäläinen, valvoja, Kuopion kaupunki, 044 718 2516, mika.venalainen(at)kuopio.fi