Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Lauantaina Kuopiossa melotaan Hyvän elämän pääkaupunki -hengessä Suomi Meloo -tapahtuman avausosuus

Yli 400 melojaa starttaa Kuopiosta Suomi Meloo -reitille lauantaina 9.6.2018. Melojat lähtevät liikkeelle Rauhalahden matkailukeskuksen rannasta 14:00. Tapahtuman virallisena avajaispaikkana on hotelli Scandicin ranta noin klo 15.00. Hyvän elämän pääkaupunki -hengessä on avajaisosuudella myös Kuopion kaupungin oma Kuopio Dream team -joukkue.  

Tapahtuma on järjestetty vuosittain vuodesta 1985 lähtien, joten tämä on järjestyksessään jo 34. kerta.  Tällä kerralla reitti kulkee pitkin Saimaata ja päätesatamana on Imatran kaupunki.  

Tapahtumassa reitti melotaan retkivauhtia yhdessä, johtokanootin johdolla. Vaihtopaikoilla melojia vaihdetaan ja kalustoa huolletaan. Tällä kerralla Kuopion ja Imatran välillä on yhteensä 28 osuutta ja matkaa kertyy yhteensä yli 500 km. Yksittäisten osuuksien mitta vaihtelee 7 – 32 km:n välillä. Matkaa tehdään ympäri vuorokauden.

Ennakkoon tapahtumaan on ilmoittautunut 432 melojaa ja avausosuudelle arvioidaan osallistuvan 250 – 300 melojaa.  Scandicin rantaan on odotettavissa positiivinen vilske ja enemmän kajakkeja kuin milloinkaan Kuopiossa.

- Kuopiolaiset melontaseurat ovat aktivoineet jäsenistöään ja tuloksena on, että tänä vuonna avausosuudelle osallistuu enemmän lähtöpaikkakunnan melojia kuin koskaan. Odotamme avausosuudelle muiden osallistujien lisäksi vähintään 50 kuopiolaista melojaa, iloitsee Pasi Nuutinen, Suomi Meloo ry:n puheenjohtaja.

Kaupungin Kuopio Dream Team -joukkueessa avausosuuden kokoonpano: Kirsi Soininen, markkinointijohtaja (Kuopio Dream Teamin vetäjä), Janne Hentunen, hyvinvoinnin edistämisen johtaja, Seppo Jauhiainen, kaupunginmetsänhoitaja, Jari Kyllönen, apulaiskaupunginjohtaja, Heli Laurinen, yleiskaavapäällikkö, Henna Lindroos, tiedottaja, Juha Romppanen, kaupunkisuunnittelujohtaja, Kirsti Turunen, hyvinvoinnin edistämisen johtaja.

Avaussanat hotelli Scandicin rannassa lausuu markkinointijohtaja Kirsi Soininen. Kuopiosta melojien matka jatkuu edelleen Vehmersalmelle ja sieltä sunnuntain aikana Mustinlahteen. Perillä Imatralla ollaan perjantai-iltana 15.6.2018.

Suomi Meloo -tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomi Meloo ry.  Lisätietoja tapahtumasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja, melontareitin suunnittelusta vastannut Pasi Nuutinen, 040 739 5550.

Videokooste tapahtumasta

Suomi Meloo -tapahtuma 9. - 15.6.2018 reitillä Kuopio – Imatra


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain