Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Lehtolakodissa lahjoituksena parvekelasit

Kuopion kaupungin saattohoidon tukiyksikkö, Lehtolakoti, on saanut toimintansa aikana monia lahjoituksia ja nyt viimeisimpänä yksityishenkilön lahjoituksena parvekelasit. Lehtolakodissa juhlittiin uudistettua terassia 12.6.2018.                                                                                                                                    

Lehtolakodin henkilöstö ja asukkaat vieraineen juhlistivat lahjoitusta 12.6. päiväkahvihetkellä uudistuneella terassilla.

Mukana juhlassa oli lasituksen lahjoittaja ja hänen lähipiiriään sekä Kuopion kaupungin poliittista päätöksentekoa edustamassa Pekka Kantanen. Juhlaan osallistui myös potilaita, heidän läheisiään, Lehtolakodin henkilökuntaa, Servican laitoshuollon työntekijöitä, sairaalapappi, Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja ja KYSin edustajia.

Lahjoittajaa huomioitiin kukkakimpulla ja kortilla, mutta lahjoittajan toiveesta hänen nimeään ei julkaista. Mukana olleet potilaat kokivat juhlan miellyttävänä tilaisuutena, ”suurena juhlana”.

- Lahjoittaja lähipiireineen pääsi näkemään ja kokemaan, miten suuri merkitys tällä lahjoituksella on potilaille, läheisille ja Lehtolakodin henkilökunnalle, Lehtolakodin osastonhoitaja Mervi Kerkkänen kertoo.

Kiitos lahjoittajille ja vapaaehtoistyöntekijöille

Lasituksen ansiosta Lehtolakodin terassi on entistä monipuolisemmin hyödynnettävissä potilaiden ja omaisten virkistäytymiseen ympärivuotisesti. Harjulan sairaalasta Neulaniemen suuntaan avautuva kaunis järvi- ja metsämaisema antaa lepoa ja lohtua sitä kaipaaville.
 

Kaunis järvi- ja metsämaisema antaa lepoa ja lohtua Lehtolakodin asukkaille, heidän läheisilleen ja henkilöstölle.

Nyt saatu lasitus pitää vesisateen, tuiskut ja tuulet ulkopuolella, mutta ei estä auringonpaistetta eikä piilota kaunista maisemaa. Terassia on jo ennen tätä uudistettu Pohjois-Savon syöpäyhdistyksen lahjoittamilla kalusteilla.

- Lehtolakoti on kiitollinen saattohoitopotilaita kohtaan osoitetusta huomaavaisuudesta, kaikesta sen toimintaan osoitetusta vapaaehtoistyöstä ja pyyteettömistä lahjoituksista, joita on saatu eri järjestöiltä ja yksityishenkilöiltä. Tähän on päästy eri vaiheiden kautta, kun Kuopion kaupungin saattohoitoa on kehitetty nykyiseen tilanteeseen ja olosuhteisiin.
 

Lehtolakodin terassikalusteet on saatu lahjoituksena Pohjois-Savon syöpäyhdistykseltä.

Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain