Päivähoito ja opetus – Uutiset Päivähoito ja opetus – Uutiset

Takaisin

Leikkiä ja elämyksiä Kuopion kaupungin kerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa

Kuopiossa on tarjolla maksutonta, ammattitaitoista ja kaikille avointa leikkitoimintaa kotihoidossa oleville päivähoitoikäisille lapsille. Avoimet päiväkodit ja kerhot ovat jo aloittaneet toimintansa elokuun puolivälissä, mutta mukaan mahtuu pitkin vuotta. Kerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa työskentelee Kuopion kaupungin varhaiskasvatuksen koulutettu henkilökunta.

Avoimessa päiväkodissa lapset ja vanhemmat voivat yhdessä leikkiä, laulaa, askarrella, maalata ja muovailla tai muuten vain viettää aikaa toisten perheiden kanssa. Avoimeen päiväkotiin toivotetaan perheet tervetulleiksi ilman erillistä ilmoittautumista.Kerhoissa leikitään, taiteillaan, musisoidaan ja liikutaan ajankohtaisten teemojen, lasten kehitystason ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Lähiympäristön puistot sekä liikunta- ja kulttuuripalvelut ovat kerholaisten ahkerassa käytössä. Kerhotoiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville 2-5-vuotiaille lapsille.

Kerhojen toimintaa ohjaa yhdessä vanhempien kanssa laadittu lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma. Osalla kerhoista on omia erityispiirteitä, kuten esimerkiksi Puijonlaakson metsäkerho, Pumpputorin montessoripedagogiikan painotus ja Puistokartanon taidekasvatus.

Kerhotoimintaa on tarjolla aamupäivisin (n. klo 9-12) ja iltapäivisin (n. klo 13-16). Iltapäiväkerhot on tarkoitettu vähän isommille, 3-5 -vuotiaille lapsille, jotka eivät enää kaipaa päiväunia. Iltapäivisin toiminnassa painottuvat ulkoilu, retkeily, tutkiminen, luova leikki ja liikunnalliset taidot.

Kerhot ovat maksuttomia ja niihin haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Haku on jatkuva ja uusia lapsia otetaan vapautuneille kerhopaikoille pitkin vuotta.

Tervetuloa iloiseen joukkoomme!

Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain