Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Leväsen hoitokoti 1:ssä on todettu positiivinen koronavirustartunta

Tiedote 18.9.2020 klo 13.45, tarkennettu klo 16.05, että kyseessä on vanhusten palvelukeskus.

Vanhusten palvelukeskuksessa Leväsen hoitokoti 1:ssä on todettu positiivinen koronavirustartunta. Kuopion kaupunki ohjeistaa, että vierailuja yksikköön ei tehdä taudin rajaamiseksi ja haltuun ottamiseksi. Yksityisyyden suojan takaamiseksi emme voi kertoa tarkempia tietoja tartunnan saaneesta, mm. siitä kuuluko hän hoitokodin asukkaisiin vai henkilökuntaan.

Hoitokodin henkilökunta on käyttänyt työssään hyvää käsihygieniaa ja kirurgista suunenäsuojusta, joilla pystytään tehokkaasti estämään viruksen leviämistä ja sille altistumista. Kuopion kaupungin tartuntatautien yksikkö selvittää tarkasti mahdolliset altistumistilanteet ja on yhteydessä kaikkiin altistuneisiin.  

Todetun tartunnan vuoksi varotoimena kaikille hoitokodin asukkaille ja osalle henkilökuntaan kuuluvista tehdään koronatesti tänään perjantaina. Asukkaiden vastauksista tiedotetaan lähiomaisille yksilöllisesti sovittujen käytäntöjen mukaisesti.    

Yksikön karanteenin pituuden arvioi Kuopion kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri tautitapausten ilmenemisen perusteella.