Uutiset Uutiset

Takaisin

Liito-oravan pönttöä kuvaava kamera on jälleen avattu

Kuopion luonnontieteellinen museo on asentanut liito-oravan pönttöä kuvaavan kameran uuteen paikkaan. Ensimmäisen pesueen kohtaloksi koitui kärppä. Lähetystä voit seurata Kuopion luonnontieteellisen museon YouTube-kanavalla ja se löytyy myös museon verkkosivuilta. Samalle kanavalle tallennetaan myös pönttökameralähetyksen parhaita paloja.

Kuvattavissa pöntöissä asuu koosta päätellen todennäköisesti tämän vuoden ensimmäisestä poikueesta syntyneitä nuorukaisia. Alueen liito-oravapöntöt tarkastettiin ensimmäisen kerran tänä vuonna toukokuun puolessa välissä, ja silloin pöntöt olivat tyhjiä. Poikaspesä on ollut varmaankin lähistöllä, ja nyt noin 10 viikon ikäiset poikaset tutkivat jo aktiivisesti ympäristöään ja ovat löytäneet pöntöt levähdyspaikoikseen.

Pönttökameran asentaminen on osa Liito-orava-LIFE-hanketta, jonka tavoitteena on parantaa liito-oravan suojelutasoa turvaamalla sen elinympäristöverkostot. Pönttökameran avulla halutaan lisätä ihmisten tietämystä liito-oravan elintavoista ja elinympäristöistä. Se antaa mahdollisuuden seurata harvoin havaittavan yöeläimen elämää vaikka kotisohvalta. Liito-orava on rauhoitettu laji, joten pönttökameran asennukseen on saatu Pohjois-Savon ELY-keskuksen lupa.

Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain