Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Maailman suurin ilmastotapahtuma jälleen 30.3.2019

Mailman suurin ilmastotapahtuma Earth hour koittaa jälleen 30.3.2019. Kuopion kaupunki osallistuu sammuttamalla omaa julkisivuvalaistustaan ja haastamalla yhdessä KierRe-hankkeen sekä Iisalmen ja Varkauden kaupunkien ja Siilinjärven ja Joroisten kuntien kanssa yritykset, yhteisöt ja asukkaat mukaan tapahtuman viettoon.

Kaupungin kiinteistöistä julkisivu- tai ikkunavaloja sammutetaan kaupungintalolta, pääkirjastolta, Lyseon lukiosta, kauppahallista ja taidemuseosta. Kuopion kaupunki osallistuu sammuttamalla omaa julkisivuvalaistustaan ja haastamalla yritykset, yhteisöt ja asukkaat mukaan tapahtuman viettoon. Kaupungin kiinteistöistä julkisivu- tai ikkunavaloja sammutetaan kaupungintalolta, pääkirjastolta, Lyseon lukiosta, kauppahallista ja taidemuseosta.

Julkisivuvalot sammuvat julkisissa rakennuksissa

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä Siilinjärven ja Joroisten kunnat sammuttavat osan julkisten rakennusten julkisivuvalaistuksesta tunnin ajaksi ja haastavat kaupunkien yritykset ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa. Ohjeita osallistujille: www.earthhour.fi/ideat/

Tunnelmavalaistus kutsuu maailman suurimmalle kynttiläillalliselle

Perinteiseen tapaan tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Kahvilat ja ravintolat voivat ilmoittautua tapahtumaan ja tarjota illan aikana asiakkailleen ravintolapalveluita tunnelmallisessa kynttilä- tai hämärävalaistuksessa. Kouluissa Earth Hour –tapahtumaan voi osallistua esimerkiksi viettämällä kasvisruokapäivää.

Yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa osallistumisestaan ke 13.3. mennessä lomakkeen kautta. Mukaan lähtevät yritykset ja yhteisöt saavat myönteistä medianäkyvyyttä. Lisäksi osallistujat voivat ilmoittaa omasta tapahtumastaan osoitteessa: www.earthhour.fi/tapahtumat/

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille.

#EarthHourSuomi #EarthHourKuopio

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki, projektivastaava Minna Kuuluvainen
minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, 044 7182 148

Varkauden kaupunki (Navitas Kehitys Oy), projektivastaava Teija Härkönen
teija.harkonen(a)navitaskehitys.fi, puh 040 503 8935

Iisalmen kaupunki, projektivastaava Kirsi Savolainen
kirsi.savolainen(a)iisalmi.fi, puh 040 584 0803

Siilinjärven kunta, projektivastaava Laura Kortelainen
laura.kortelainen(a)siilinjarvi.fi, puh 044 729 1204

Joroisten kunta, projektivastaava Jaakko Lappalainen
jaakko.lappalainen(a)navitas.fi, puh 044 739 0849

www.kierre.info
www.earthhour.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain