Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Maankaatopaikkatoiminta siirtyy Jätekukolle

Kuopion kaupungin ylläpitämä maankaatopaikkatoiminta Heinjoen alueella siirtyy Jätekukko Oy:lle. Toiminta siirtyy liiketoimintakaupalla 1.9.2021 alkaen Jätekukko Oy:lle, joka vuokraa nykyisen maankaatopaikka-alueen kaupungilta.

Heinjoen alueella Hiltulanlahdessa on vastaanotettu maamassoja sekä Kuopion Energian voimalaitokselta tulevaa tuhkaa. Maamassoja on käytetty pääasiassa ampuma- ja moottoriurheiluradan rakenteisiin ja tuhkasta on rakennettu haulikkoammuntaa varten suojavalleja.

Alue on vähitellen valmistumassa ja maamassoja ohjataan tällä hetkellä uudelle maankaatopaikka-alueelle entisen alueen läheisyyteen. Tuhkavalleista on valmiina tällä hetkellä noin puolet.

Ylijäämämassojen vastaanotto ei ole kunnalle pakollista, lakisääteistä toimintaa. Kaupungin tavoitteena on ollut kohdentaa resursseja paremmin ja siirtää toiminta sellaiselle toimijalle, joka pystyy tehokkaasti hyödyntämään ylijäämämateriaaleja.

Sopivaksi toimijaksi valikoitui Jätekukko Oy, joka vastaanottaa jo tällä hetkellä erilaisia uudelleenhyödynnettäviä materiaaleja, kuten betonia ja asfalttia. Jätekukolla on siten hyvät mahdollisuudet jatkokehittää maamassojen hyödyntämistä resurssiviisauden ehdoilla. Toimintamuutos sopii hyvin myös kaupungin strategiaan.

Kuopion kaupunginhallitus on hyväksynyt järjestelyn kokouksessaan kesäkuussa 2021. Sopimus on allekirjoitettu 31.8.2021.

Käytännön järjestelyt ja hinnoittelu alueella säilyvät nykyisellään vähintään tämän vuoden loppuun saakka. Mahdollisista muista muutoksista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Lue lisää ylijäämämaiden vastaanottamisesta sivuiltamme.

Lisätietoja
Kuopion kaupunki
Jukka Rissanen, rakennuttajapäällikkö
jukka.rissanen(at)kuopio.fi, 044 718 4962

Markku Heikkinen, rakennuttaja
markku.heikkinen1(at)kuopio.fi, 044 718 5377
 
Jätekukko Oy
Pekka Hyvärinen, käyttöpäällikkö
pekka.hyvarinen(at)jatekukko.fi, 044 368 0182