Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Matkailijoiden palveluita avataan lisää keskustaan - matkailuneuvojat aloittavat ja lasipaviljonki avautuu

Matkailijoiden palvelutarjonta laajenee keskustassa ensi maanantaina 14.6.2021. Matkailuneuvojat tulevat katukuvaan ja torin uusi Mualiman Napa -shop avautuu.

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat palvelevat matkailijoita ja kaupunkilaisia keskusta-alueella kesän ajan elokuun 13. päivään saakka. Matkailuneuvojat tavoittaa maanantaista perjantaihin kello 9-18 ja lauantaisin kello 9-15 välisenä aikana joka säällä.

Matkailuneuvojia on tänä kesänä neljä ja he palvelevat suomeksi ja englanniksi. Oppaat liikkuvat jalkaisin ja sähköpotkulaudoilla matkailijoiden suosimissa paikoissa, kuten torilla, satamassa, Väinölänniemellä, matkakeskuksessa sekä Valkeisenlammen ympäristössä.

Matkailuneuvojilta voi kysyä matalalla kynnyksellä vinkkejä kesäpäivän tai loman viettoon. Matkailuneuvojilla on kattava tietämys ja heiltä saa neuvoja käyntikohteista, aktiviteeteista, luontokohteista ja tulevista tapahtumista Kuopiossa ja lähialueilla.

Matkailuneuvojat on helppo tunnistaa katukuvasta vaaleansinisestä vaatetuksesta ja selässä olevasta tekstistä: ”Kysy minulta – Ask me, Matkailuneuvojasi – Your tourist assistant”.
 


Kuvassa kesän 2021 matkailuneuvojat. Takarivissä vasemmalta: Tuuli Hankonen ja Emma Tarkiainen, edessä vasemmalta: Tiia Hakkarainen ja Kia Kaunisto.

Kuopion torin uusi Mualiman Napa -shop toimii matkailuneuvonnan ja kaupunkibussin tukikohtana

Kuopion torille avataan maanantaina 14.6. klo 10 uusi Mualiman Napa lasipaviljonki.
Mualiman Napa -shop on avoinna 14.6.- 13.8. välisen ajan, jolloin yhteistiloissa toimii paikallisten tuotteiden kauppa, kaupungin matkailuneuvonta sekä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin info ja lipunmyynti.

Lasipaviljonki sijaitsee torin laidalla kauppahallin päädyssä, lähellä Siskotyttö-patsasta. Mualiman Napa -shop palvelee asiakkaita arkisin 10-16 ja lauantaisin 10-15 välillä.

Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin lipunmyynti ja neuvonta on paikalla lasipaviljongissa arkisin klo 10-12 (Huom! lipunmyynti alkaa 28.6.) ja matkailuneuvojat maanantaista lauantaihin klo 12-14.

Tämän lisäksi matkailuneuvojiin saa helposti yhteyden myös puhelimitse tai sähköpostilla: 017 182 584, info(at)kuopio.fi.

Hop-On Hop-Off –bussi ja –laiva aloittavat  liikennöinnin kuopiolaisten matkakohteiden välillä juhannuksen jälkeen 28.6.2021. Lippuja voi ostaa kätevästi lasipaviljongin lisäksi Vilkku-sovelluksesta ja osasta hankkeessa mukana olevista yrityksistä. Lisätietoa reitistä ja aikatauluista Kuopio-Tahko Markkinoinnin sivuilta.

Mualiman Napa -shopissa on myynnissä monipuolinen valikoima laadukkaita paikallisten pienyrittäjien tuotteita ja elintarvikkeita, Mualiman Napa -tuotteita sekä muita Kuopio teemaisia tuotteita, jotka sopivat hyvin kotiin viemisiksi, lahjaksi tai matkamuistoksi. Myymälän valikoima täydentyy kesän aikana ja myös uusia paikallisia tuotteita voidaan vielä ottaa myyntiin tilanteen mukaan.

Lasipaviljonki ja Mualiman Napa -shop kauppahallin päädyssä palvelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin kesän ajan.

 

Lisätietoja:

Matkailuneuvojat
Jaana Huttunen, asiakaspalveluvastaava, Kuopion kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue
044 718 5042, jaana.marita.huttunen(at)kuopio.fi  

Mualiman Napa -shop
Tilla Martikainen, toiminnanjohtaja, Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry
050 360 8973, tilla.martikainen(at)kuopionkeskus.fi

Hop-On Hop-Off –hanke
Tiina Kuosmanen, projektipäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 6097, tiina.kuosmanen(at)savonia.fi