Uutiset Uutiset

Takaisin

Meidän Kuopio -joukkorahoitus alkaa!

Kuopion kaupunki avaa Meidän Kuopio -joukkorahoituskokeilun, jossa halutaan kannustaa kaupunkilaisia aktiivisuuteen sekä tukea pienten omaehtoisten tapahtumien tuottamista yhteiseksi hyväksi. Rahoituskampanja suunnataan Meidän Kuopio -festivaalin (entinen Kuopio Juhlii) sisällön tuottamiseen. Meidän Kuopio -joukkorahoitus on uudenlainen osallistuvan rahoituksen malli, jolla voi kerätä rahaa Meidän Kuopio -festivaalin tapahtumien rahoitukseen. Kokeilu toteutetaan kesä-elokuussa yhteistyössä Mesenaatti.me palvelun kanssa. 
 
Meidän Kuopio -joukkorahoitus on hybridimalli, jossa osan tarvittavasta rahasta kampanjankerääjät keräävät joukkorahoituksella Mesenaatti.me kautta ja osan maksaa kaupunki. Kaupunki tarjoaa tukea, näkyvyyttä tapahtumille sekä ehdollisen rahoituslupauksen. 
 
Joukkorahoitus täydentää Kansalaistoiminnan palvelujen muita avustusmuotoja. Keskeinen ero muihin rahoitusmuotoihin on asukkaiden aktiivisempi rooli. Kampanjan käynnistäjä eli joukkorahoituksen hakija on sekä idean ja toteutuksen omistaja että rahoituksen kerääjä. 
 
Meidän Kuopio -joukkorahoitukseen voivat hakea mukaan kaikki kuopiolaiset yhdistykset, yhteisöt, työryhmät, yksityiset toimijat tai luovan alan yrittäjät (mikäli rahoitettava kohde on sisällöltään sopiva festivaalille). Hakuaika on 7.-25.6.2021. Hakemus tehdään sähköisen lomakkeen kautta www.kuopio.fi/meidan-kuopio. Kaupunki valitsee hakijoista 2-4 sisällöltään sopivaa hakijaa mukaan joukkorahoituskokeiluun. 
 
Meidän Kuopio festivaali toivoo joukkorahoituskokeiluun mukaan pieniä kertaluonteisia tapahtumia, jotka tuottavat iloa, yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä kaupunkiin tai asuinalueille. Tapahtumien tulee olla ilmaisia, päihteettömiä, voittoa tavoittelemattomia ja esteettömiä. Mukaan hakevien tapahtumien tulee toteutua Meidän Kuopio -festivaalin aikana 5.8.-19.9.2021.  
 
"Monet ihmiset ja yhteisöt käyttävät jo joukkorahoitusta. Joukkorahoituksessa on hienointa se, että kuka tahansa voi yrittää saada idealleen rahoituksen muilta ihmisiltä, riippumatta muodollisesta pätevyydestä. Nyt kunnat ovat alkaneet tulla mukaan, mistä olemme todella iloisia. Kuopio kokeilee joukkorahoituksen ja avustusten yhdistämistä ensimmäisten joukossa Suomessa. Odotamme kokeilua innolla. Unelmamme on, että tulevaisuudessa erilaiset tahot tulevat kaikki yhteen, vailla ennakkoluuloja, rahoittamaan hyviä ideoita ja tekijöitä, kenties myös melko spontaanisti, silloin kun yhteisöistä syntyy uutta", kaavailee Mesenaatti.me -palvelun perustajajäsen Pauliina Seppälä
 
Tule mukaan Meidän Kuopio -joukkorahoituskokeilun aloituswebinaariin ma 14.6.2021 klo 17-19. Mukana Mesenaatti.me palvelusta perustajajäsen Pauliina Seppälä. Webinaari toteutetaan Teams alustalla. Ilmoittautuminen 13.6. mennessä oheisella lomakkeella