Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Miekkailunäytöksiä ja -työpajoja Korttelimuseossa

Korttelimuseon pihapiirissä järjestetään kesällä miekkailunäytöksiä ja -työpajoja vaihtelevin teemoin. Näytös kestää noin 30 minuuttia ja sen jälkeen halukkaat pääsevät itsekin kokeilemaan miekkailua. Kokonaiskesto on noin tunti.

Miekkailunäytöksinä nähdään Bolognalainen miekkailu, Pitkämiekka ja Sotilassapeli. Työpajoissa teemoina ovat Kun joudut taistelukentälle ja Nuoren kadetin miekkailukoulu.

Työpajoihin miekkailua kokeilemaan erityisen tervetulleita ovat 7–16-vuotiaat. Ilmoittautumiset sähköpostitse: korttelimuseo@kuopio.fi

Näytökset ja työpajat Kuopion korttelimuseon pihalla:

la 30.6. klo 14 Miekkailunäytös: Bolognalainen miekkailu
Bolognalainen spada da lato oli 1500-luvun elegantti yhdenkäden miekka, jota käytettiin niin kaksintaisteluissa kuin taistelukentälläkin.

la 7.7. klo 14 Miekkailunäytös: Pitkämiekka
Pitkämiekka oli myöhäiskeskiajalla tyypillinen ase kaksintaisteluissa, joissa ratkaistiin aatelisten riidat ja erimielisyydet.

la 21.7. klo 14 Miekkailunäytös: Sotilassapeli
Sapeli on pisimpään käytössä säilynyt miekka. Täällä perehdytään englantilaisen rakuunakapteeni Alfred Huttonin oppiin sapelin käytöstä vuodelta 1889.

ke 13.6. klo 10–11 Miekkailutyöpaja: Kun joudut taistelukentälle
Taistelukentällä eivät kunniasäännöt päde, ja hyvänkin miekkailijan on osattava varautua hyvin erilaisiin aseisiin ja jopa kunniattomiin temppuihin. Miekkailua kokeilemaan mahtuvat ensimmäiset 10 etukäteen ilmoittautunutta 7–16-vuotiasta. Ilmoittautumiset sähköpostitse: korttelimuseo@kuopio.fi

ke 20.6. klo 10–11 Miekkailutyöpaja: Nuoren kadetin miekkailukoulu
Nuoren aatelisupseerin on osattava käyttää esimerkillisesti sapelia taistelukentällä ja rapiiria kaksintaistelussa. Tämä työpaja valmentaa molempiin! Miekkailua kokeilemaan mahtuvat ensimmäiset 10 etukäteen ilmoittautunutta 7–16-vuotiasta. Ilmoittautumiset sähköpostitse: korttelimuseo@kuopio.fi


Näytökset ja työpajat sisältyvät museon pääsymaksuun 6/4 €. Maksutapoina käyvät myös Museokortti, Yhteislippu sekä useat kulttuurisetelit. Alle 18-vuotiaille aina vapaa pääsy!

 

Lisätietoja: korttelimuseo@kuopio.fi, 017 182 625

Korttelimuseo
Kirkkokatu 22
70100 Kuopio


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain