Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Millainen olisi paras paikka lapsille? – Perheraadissa 6.3. lapsiperheet osallistuvat Kuopion kehittämiseen

Kuopion kaupungin tavoitteena on olla paras paikka lapsille. Lasten ja lapsiperheiden palveluja kehitetään monin tavoin, ja perheiden hyvinvointia tuetaan. Lasten oikeuksiin kuuluu mahdollisuus ilmaista mielipiteensä, ja lasten etu on otettava huomioon päätöksiä tehtäessä. Lapsivaikutusten arviointi on käytössä Kuopion kaupungin päätöksenteossa.

Hiihtolomaviikolla keskiviikkona 6.3. klo 10–15 kuopiolaiset lapset perheineen pääsevät osallistumaan Perheraatiin, jossa heillä on mahdollisuus tuoda esille ideoitaan Kuopion kaupungin palveluiden ja toimintojen kehittämiseksi – pohtia, kuinka tehdä Kuopista paras paikka lapselle. Paikalla tapaamassa perheitä ja osallistumassa yhteiseen suunnitteluun perheiden kanssa ovat Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtajat Jari Saarinen ja Pekka Vähäkangas.

Nalleneuvolassa apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen keskustelee perheiden kanssa terveyspalveluista

Ensimmäisessä Perheraadin toimintapisteessä mietitään perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueen toimintoja Nalleneuvolan avulla. Pisteellä aiheesta keskustelemassa lasten ja heidän perheidensä kanssa on apulaiskaupunginjohtaja Jari Saarinen klo 10–11.

Toiveiden puun äärellä ideoidaan unelmien Kuopiota apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkankaan kanssa

Toinen toimintapiste keskittyy lasten ja perheiden hyvinvoinnin tukemiseen. Lapset pääsevät piirtämään ja nimeämään, mikä heistä on parasta Kuopiossa. Mistä löytyy paras leikkipuisto tai uimaranta? Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas miettii klo 13–14 yhdessä lasten kanssa, millainen on unelmien Kuopio ja kuinka Kuopiosta tulisi paras paikka lapsille.

Kolmas toimintapiste sijaitsee Apajan Kohtaamossa, jossa jokainen voi osallistua yhteiseen taidetoimintaan: millainen on unelmien Kuopio lapsen silmin? Taidetoimintaa ohjaa Sanataidekoulu Aapeli ja Lastenkulttuurikeskus Lastu.

Apulaiskaupunginjohtajat ovat paikalla lapsia ja perheitä varten ja heidän kanssaan voi jutella toiminnan lomassa. Tapahtumassa on paikalla Kuopion kaupungin markkinoinnista valokuvaaja, tiedottaja ja markkinointisihteeri. Päivään kutsutaan myös tiedotusvälineiden edustajia.

Perheraadin kävijöille on tarjolla maksutonta kahvia, teetä, mehua ja keksejä. Perheentalo on normaalisti avoinna, joten paikalle voi tulla myös vain leikkimään. Tervetuloa mukaan!

Perheentalo on kaikkien perheiden yhteyden kohtaamispaikka

Kuopion Perheentalo on kaikkien perheiden yhteinen kohtaamispaikka kauppakeskus Apajassa (Kauppakatu 45). Toimintaa Kuopion Perheentalolla järjestää yhteistyöverkosto, joka koostuu järjestöistä, yhdistyksistä, seurakunnasta, kaupungin palveluista ja muista toimijoista. Perheentalon toiminta järjestetään lasten ja perheiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Lasten osallisuutta tuetaan Perheentalon avoimessa toiminnassa ja erillisissä tapahtumissa.

Perheraati järjestetään 2-3 kertaa vuodessa. Perheraati on kaikille perheille avoin päivä, jossa toimintapisteissä ideoidaan ja arvioidaan toimintaa. Kerran vuodessa Perheraati järjestetään myös erikseen kutsutuille perheille (esim. erityislastenperheet ja monikulttuuriset perheet). Perheraadista saatua tietoa hyödynnetään toiminnan suunnittelun lisäksi arvioinnissa ja kehittämisessä.