Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Minnan päivät 17.-19.3.

Minna Canthin ja tasa-arvon päivää juhlitaan Kuopiossa. Ohjelma jakautuu kolmelle päivälle ja sisältää traditioksi muodostuneet Minna Canthin patsaan seppelöinnin, haudalla käynnin, sekä uutta ja ajankohtaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa perjantaina 17.3. Pohjois-Savon kulttuurifoorumi Kuopion Musiikkikeskuksella, lauantaina 18.3. Minnan Puijo -patikointiretki ja Canthia kauppahallissa, sekä sunnuntaina 19.3. pääjuhla Kuopion kaupungintalolla ja avoimet ovat Kanttilassa.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta: https://kanttila.fi/minnan-paivat-17-19-3-2023-kuopio/

MINNA CANTH JA TASA-ARVO 19.3.2023 klo 11.30-15.00 Kuopion kaupungintalo

Toiselta kantilta - Minna Canth liikenaisena (v. 2004) on professori emeritus Ilkka Nummelan kirjoittama tietokirja. Teos avaa mielenkiintoisesti Minna Canthia, joka on tullut tunnetuksi kirjailijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Perheensä elatuksen ja kuuluisan salonkinsa rahoituksen hän hankki leskeksi jäätyään kauppiaana. Kirjassa luodaan kuva Minna Canthin urasta kauppiaana hänen julkaistujen kirjeidensä sekä lukuisten yritysarkistojen ja muiden taloushistoriallisten lähteiden avulla.

Tapahtumassa tasa-arvosta ja Minna Canthista ovat keskustelemassa näyttelijä Sohvi Roininen, Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Anni Mikkelsson ja Minna Canthin talo ry:n puheenjohtaja Atso Almila. Tapahtumassa esitellään myös Kanttilan suunnitelmia, verkostotyötä Suomen ja eurooppalaisten residenssitoimijoiden kanssa ja esitellään naishistoriasta kertovan valtakunnallisen museon suunnitelmia.

Tapahtumassa jaetaan 25 kappaletta Toiselta kantilta - Minna Canth liikenaisena -kirjaa ilmaiseksi. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu klo 11.30 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta vapaaehtoinen kannattajamaksu 10 €. Lipun voi ostaa ovelta tai verkkokaupasta osoitteesta www.minnacanth.fi/kauppa.

KANTTILA KUNTOON!

Kanttila on korjaushanke, missä vanhaa rakennuskantaa muutetaan kulttuurin käyttöön. Kanttila on Minna Canthin (1844-1879) entinen koti- ja liiketila, jonka tavoitteena on toimia Minnan henkisen perinnön vaalijana ja elävänä kulttuurikeskuksena. Suurelle yleisölle Kanttila tarjoaa upean kulttuurikohteen, Minnan kahvilan ja puodin sekä alati kiinnostavaa kulttuuriohjelmaa ympäri vuoden.

Minna Canth -banneri