Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Miten sinä varaudut pitkään sähkökatkoon?

Tule lauantaina 26.8. klo 9 – 14 Kuopion torin Pahasti poikki –infopisteelle, jossa opastetaan asukkaita varautumaan pitkään sähkökatkoon. Voit osallistua arvontaan ja voittaa esillä olevia kotivara-tavaroita itsellesi. Kotivara-tavaroihin kuuluu mm. patteriradio, retkikeitin, taskulamppu ja elintarvikkeita.

Kotivara on osa omatoimista varautumista. Pitkän sähkökatkon varalle kodeissa pitäisi olla valmiiksi hankittuna välttämättömiä elintarvikkeita, tavaroita ja lääkkeitä, joilla asukkaat selviävät useita päiviä tai jopa viikon ilman ulkopuolista apua.

Pahasti poikki varautumisen teemapäivässä on mukana Kuopion kaupunki, Kuopion Vesi, Kuopion Energia, Pohjois-Savon pelastuslaitos ja Savon Voima. Infopiste löytyy Puijonkadulta Poliisin päivä ja Ensihoito 100 vuotta -esittelypisteiden läheltä.

Tapahtuma on osa Kuopio Juhlii ja Elonkorjuu -tapahtumaa.  Samana viikonloppuna vietetään koko Suomessa myös valtakunnallista Suomi 100 Yhdessä-viikonloppua.

Jäätyvä 2017 -yhteistoimintaharjoitus

Pahasti poikki -tapahtuma on osa Pohjois-Savossa lokakuussa järjestettävää yhteistoimintaharjoitusta. Harjoitustilanteena on vakavan sääilmiön jälkeinen laaja-alueinen ja pitkäkestoinen sähkön kanta- ja jakeluverkon häiriö.

Kaksipäiväisen harjoituksen valmistelussa on tehty laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken jo kaksi vuotta. Harjoituksen yksi keskeinen tavoite onkin yhteistyön kehittäminen ja yhteisten menettelytapojen ja välineiden löytäminen häiriötilanteiden tunnistamiseen ja toimintaan.

JÄÄTYVÄ 2017 –yhteistoimintaharjoituksen järjestää Huoltovarmuuskeskus, ja siihen osallistuvat kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj, Puolustusvoimat, Siilinjärven kunta, Kuopion kaupunki, Kuopion Vesi, Savon Voima Verkko Oy, Kuopion Sähköverkko Oy sekä pelastuslaitos.