Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Mualiman Napa -shop avaa ovensa torilla 13. kesäkuuta

Kuopion torilla avataan jälleen maanantaina 13.6. klo 9 paljon hyvää palautetta viime kesänä saanut Mualiman Napa -shop.

Mualiman Napa -shop on avoinna 13.6.-27.8. välisen ajan, jolloin yhteistiloissa toimii paikallisten tuotteiden kauppa, kaupungin matkailuneuvonta sekä Hop-On Hop-Off -kaupunkibussin info ja lipunmyynti, sekä heinäkuun aikana myös kaupunginteatterin lipunmyynti. Lasipaviljonki sijaitsee torin laidalla kauppahallin päädyssä, lähellä Siskotyttö-patsasta. Mualiman Napa -shop palvelee asiakkaita arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 9-15 välillä.

Mualiman Napa -shopissa on myynnissä monipuolinen valikoima laadukkaita paikallisten pienyrittäjien tuotteita, Mualiman Napa -tuotteita sekä muita Kuopio-teemaisia tuotteita, jotka sopivat hyvin kotiin viemisiksi, lahjaksi tai matkamuistoksi.

Elämää Mualiman navalla pääsee seuraamaan nyt myös livekameran välityksellä. Torielämää streemataan 24/7 nettiin osoitteeseen www.ilovekuopio.fi. Webkameran välityksellä voi esimerkiksi tarkistaa ovatko myyntipisteet tietyllä hetkellä avoinna, miten ihmisiä liikkuu torialueella - myös torilavan toimintaa ja tapahtumia voi seurata webkameran kautta. Ääntä videokuva ei kuitenkaan välitä.

Kuva torilla olevasta lasipaviljongista kesältä 2021.

Kuopion kaupungin matkailuneuvojat palvelevat matkailijoita ja kaupunkilaisia

Matkailuneuvojat ovat tavoitettavissa lasipaviljongilla elokuun 27. päivään saakka. Matkailuneuvojia on tänä kesänä kolme ja he palvelevat suomeksi ja englanniksi. Lisäksi oppaat liikkuvat jalkaisin matkailijoiden suosimissa paikoissa, kuten torilla, satamassa, Väinölänniemellä, matkakeskuksessa sekä Valkeisenlammen ympäristössä. Matkailuneuvojat tavoittaa maanantaista perjantaihin kello 9-16 ja lauantaisin kello 9-15 välillä.

Tänä kesänä matkailuneuvojan tavoittaa 20.6. alkaen myös Hop-On Hop-Off Kuopio -hankkeessa mukana olevista kohteista, kuten Matkailukeskus Rauhalahdesta, Kylpylähotelli Rauhalahdesta, Original Sokos Hotel Pujonsarvesta ja Puijolta, yhtenä päivänä viikossa.

Matkailuneuvojilta voi kysyä matalalla kynnyksellä vinkkejä kesäpäivän tai loman viettoon. Heillä on kattava tietämys ja he antavat mielellään neuvoja käyntikohteista, aktiviteeteista, luontokohteista ja tulevista tapahtumista Kuopiossa ja lähialueilla. Matkailuneuvojat on helppo tunnistaa katukuvasta vaaleansinisestä vaatetuksesta ja selässä olevasta tekstistä: ”Kysy minulta – Ask me, Matkailuneuvojasi – Your tourist assistant”. Tavoitat matkailuneuvojamme helposti myös puhelimitse numerosta 017 182 584 tai sähköpostilla: info(at)kuopio.fi.

Hop-On Hop-Off -bussi- ja laivaliikenne jatkuu 14. elokuuta saakka

Hop-On Hop-Off –bussi aloittaa liikennöinnin maanantaina 13.6. ja laiva keskiviikkona 15.6. Molemmat kuljettavat matkailijoita kuopiolaisiin matkakohteisiin elokuun puoliväliin asti, poikkeuksena juhannus. Hop-On Hop-Off -lippuja voi ostaa kätevästi lasipaviljongista, Vilkku-sovelluksesta ja osasta hankkeessa mukana olevista yrityksistä.

Uutuutena tänä kesänä Hop-On Hop-Off -bussilla voi vierailla viime kesän kohteiden lisäksi Musiikkikeskuksen, Saaristokaupungin Cafe Sillan Alla -kahvilan ja Lignell & Piispanen vierailukeskus & Arctic Bar  -kohteissa. Bussissa on myös aamuvuoroilla bussiemäntä, joka kertoo matkailijoille vinkkejä mitä Kuopiossa voi tehdä. Lisätietoa reitistä ja aikatauluista sivuilta Kuopio-Tahko -sivuilta.


Lisätietoja:
Matkailuneuvojat
Jaana Huttunen, asiakaspalveluvastaava, Kuopion kaupunki
044 718  5042, jaana.marita.huttunen(at)kuopio.fi  

Mualiman Napa shop
Tilla Martikainen, toiminnanjohtaja, Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry
050 360 8973, tilla.martikainen(at)kuopionkeskus.fi

Hop-On Hop-Off –hanke
Tiina Kuosmanen, projektipäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 6097, tiina.kuosmanen(at)savonia.fi