Uutiset Uutiset

Takaisin

Muraali värittää liikennepuistoa

Kuopion Niiralan liikennepuisto sai iloisen ilmeen, kun Snellmanin ja Hatsalan koulujen kuvataideryhmien oppilaat maalasivat puiston reunalla sijaitsevaan muuriin värikkään muraalin. Seinämaalauksen julkistamista juhlittiin keskiviikkona 30.10.

Kuvassa muraalin maalareita ja juhlaväkeä.

Osa taiteilijoista ja taustajoukoista.

Taide tuo viimeisen silauksen uudistetulle puistolle

Teos esittää värikkäitä leikkisiä taruolentoja ja muita mielikuvitushahmoja. Muraali houkuttelee erikoisuudellaan pysähtymään hetkeksi ja tarkastelemaan ympäröivää maailmaa lasten ja nuorten silmin.

Seinämaalauksen suunnittelu aloitettiin vuosi sitten. Alkuun päästiin Urbaani ry:n muraaliesittelyllä ja tutustumisella liikennepuistoon. Opettajien johdolla oppilaiden ideat vietiin havainnekuviksi, joista seinämaalaus lopulta hahmottui. Hanketta koordinoi Jaana Hiltunen Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastusta.

Yhdessä ideoiminen ja maalaaminen on ollut oppilaiden mukaan mieluista ja palkitsevaa – tuohan muraali iloa kaikille puistossa vieraileville vuosiksi. Apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen toivoikin muraalijuhlan puheenvuorossaan lapsilta ja nuorilta aktiivisuutta ja ideoita kaupunkiympäristön elävöittämiseksi.

Kuopion kaupungin, arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun, Urbaani ry:n sekä Snellmanin ja Hatsalan koulujen kuvataideryhmien oppilaiden ja opettajien taideprojekti jatkuu ensi keväänä, kun puistoon tehdään lasten ja nuorten ideoima ympäristötaideteos.

Lue lisää taideprojektin (linkki) etenemisestä.

Puistossa poljetaan keväällä

Kesän aikana remontoidun liikennepuiston avaaminen on myöhästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta. Puisto valmistuu tänä syksynä, mutta ohjattu toiminta alkaa vasta ensi keväänä.

Kuvassa jumpataan juhlaväki juhlatunnelmaan.

Taukojumpalla lämmiteltiin juhlaväki tunnelmaan.

Kuvassa oppilaat signeeraavat teoksen.

Karla Virtanen ja Heidi von und zu Fraunberg saivat kunnian signeerata teos.