Uutiset Uutiset

Takaisin

Museon arkkitehtuurikilpailu loppusuoralla

Kuopion museon peruskorjauksen ja laajennuksen arkkitehtuurikilpailu järjestettiin 20.9.2016 – 16.12.2016. Kutsukilpailun viisi ryhmää arvottiin 16 ilmoittautuneen ja vähimmäisvaatimukset täyttäneen osallistujan joukosta.

Määräaikaan mennessä saapui viisi ehdotusta, jotka kaikki täyttivät kilpailuohjelmassa esitetyt vaatimukset ja hyväksyttiin arvosteltaviksi. Ehdotusten nimimerkit olivat aakkosjärjestyksessä: Agora, Hila, Pirtti, Skopa ja Veljekset.

Kilpailun tuloksen julkistamistilaisuus pidetään torstaina 23.2.2017 valtuustotalon valtuustosalissa klo 15 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kilpailutyöt ovat esillä valtuustotalon ala-aulassa 14. - 24.2.2017.

Kilpailun tavoitteena oli löytää toiminnallisesti, arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen, tasapainoinen ja ainutlaatuinen kokonaisuus.

Kuopion museo tarvitsee rakennus- ja taloteknisesti kattavan peruskorjauksen, jonka lisäksi tavoitteena on uudistaa ja laajentaa rakennusta liittämällä se Kaupunginkirjasto -rakennukseen siten, että lopputuloksena on toiminnaltaan uudenlainen, vetovoimainen kulttuuripalvelukokonaisuus ja kohtaamispaikka, ”kaupunkilaisten olohuone”.

Kuopion kaupunki järjesti kilpailun yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa SAFA:n kilpailusääntöjen mukaan.