Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Neulamäki Pictures -valokuvanäyttelyn avajaiset 17.5.

Vietämme Neulamäki Pictures -projektin valokuvanäyttelyn avajaisia Neulamäen asukastuvalla (Juontotie 6) perjantaina 17.5.2019 klo 12.00.

Näyttely koostuu Neulamäessä asuvien henkilöiden ottamista valokuvista, joita on esillä useita kymmeniä. Neulamäki Pictures -projektin osallistujat kertovat valokuvauksen avulla omasta elämästään ja esittelevät itselleen tärkeitä aiheita ja paikkoja. Kuvaajina ovat toimineet Mika Antikainen, Merja Jäppinen, Päivi Korhonen, Marja-Leena Pohjolainen ja Ari Väisänen.

Neulamäki Pictures on valokuvaustyöpaja, joka on kokoontunut joulukuusta 2018 alkaen Neulamäen asukastuvalla. Työpaja huipentuu toukokuussa julkistettavaan valokuvanäyttelyyn. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Kuopion kaupunki ja Neulamäen asukastupa. Hanketta ovat tukeneet Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Kuopion Isänmaallinen Seura.

Neulamäki Pictures -työpajan ohjaajana on toiminut media- ja yhteisötaiteilija Aki Lintumäki. Työpajan tarkoituksena oli käsitellä lähiön elämää ja tarjota osallistujille mahdollisuus kokeilla valokuvausta ohjatusti. Tärkeimpänä näkökulmana oli antaa ääni "tavallisille" ihmisille.

Aki Lintumäki on tuottanut valokuvanäyttelyn oheen verkkogallerian, jonka välityksellä voi tutustua   valokuvaustyöpajaan osallistuneisiin henkilöihin ja heidän ajatusmaailmoihinsa.

Verkkogalleriaan pääsee osoitteessa: https://padlet.com/aki_lintu/neulamakipictures. Galleria on nähtävillä myös näyttelyssä. Neulamäki Pictures -projektin päiväkirjaan voi tutustua Instagramissa: @neulamaki_pictures.

Valokuvanäyttely on avoinna Neulamäen asukastuvalla 17.5.-31.7.2019 asukastuvan aukioloaikoina ma-ti ja to-pe 8.00-14.30, ke 8.00-12.30.