Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Niiralassa, Linnanpellolla ja Jynkässä kokeillaan pysäköinnin talvirajoituksia

Kuopion kaupunkirakennelautakunta on päättänyt kokeilla pysäköinnin talvirajoituksia joillakin katuosuuksilla. Kokeiluun valitut kohteet sijaitsevat Niiralassa, Linnanpellolla ja Jynkässä. Talvirajoitusten kokeilujakso koskee vuosien 2019-2021 talvikautta 1.12.-31.3. Kokeilun alueella sijaitsevien katujen asukkaille tiedotetaan asiasta tarkemmin erillisellä tiedotteella.

Nykyiset pysäköinnin talvirajoitukset eivät ole toimineet kaikilla alueilla toivotulla tavalla ja toiveita talvirajoitusten lisäämiseksi ovat esittäneet niin Kuopion kaupungin kunnossapito kuin kuntalaisetkin.

Saatujen palautteiden perusteella talviaikaisia pysäköintijärjestelyitä on syytä kehittää. Tavoitteena on, että onnistuneet pysäköintijärjestelyt sujuvoittavat liikennettä, parantavat liikenneturvallisuutta ja helpottavat talviaikaista kunnossapitoa myös tulevaisuudessa. Alkava kokeilu liittyykin kunnossapidon ja pysäköinnin yhteensovittamiseen.

Kokeilujakson aikana sekä sen päättymisen jälkeen tehdään kyselyitä. Kyselyiden avulla toivotaan saatavan tietoa talvipysäköinnin toimivuudesta.

Linkki päätösasiakirjaan.

Lisätietoja asiassa antavat:
Kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen, jere.toppinen(at)kuopio.fi
ja
Suunnitteluinsinööri Jirli Korhonen, jirli.korhonen@kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain