Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Nilsiän musiikki- ja tanssileiri kokosi jälleen kaikenikäiset musiikin ja tanssin harrastajat yhteen

Laajalti tunnettu Nilsiän musiikki- ja tanssileiri täytti taas Nilsiän keskustan kaikenikäisillä tanssijoilla ja muusikoilla. Leirin ohjelmassa nähtiin perinteisiä soitto-, laulu- ja tanssitunteja sekä leiriläisten konsertteja. Tänä vuonna Nilsiään oli saatu myös tunnetumpia muusikoita esiintymään osana leirin ohjelmistoa.

Nilsiän musiikki- ja tanssileiriltä löytyi tänä vuonna niin konkareita kuin uusiakin kasvoja. Joillekin leiri on pitkäaikainen, jokakesäinen perinne, ja toisille taas uusi tuttavuus. Laulunopettaja Laura Erikssonille tämä leiri oli hänen ensimmäisensä opettajana.

-Olin leirillä oppilaana 90-luvulla ja minusta on hienoa, että leiri on edelleen elossa ja tarjoaa laadukasta opetusta, Eriksson kiitteli.

Eriksson veti yhdessä Marianna Jakobssonin kanssa oppilailleen yhteislaulutunnin, jonka jälkeen opetus jatkui yksityistuntien parissa. Jakobssonilla oli leirikokemusta jo kolmelta aikaisemmalta vuodelta ja tänä vuonna lapsetkin olivat päässeet mukaan leirille.


Laura Eriksson ja Marianna Jakobsson vetivät yhteislaulutunnin oppilaille alkulämmittelyt.

Yhteislaulutunnille saapuneet oppilaat Ilona Hollmén ja Aino Louhimies kertoivat nauttivansa leirin laadukkaasta opetuksesta ja hyvästä ilmapiiristä.

-Kiva kun lähellä voi harrastaa musiikkia kesälläkin, Hollmén totesi.

Musiikkileirin ohjelmistoon kuului myös perinteisesti paljon monipuolisia esityksiä läpi leiriviikon. Leiriläisten omien esitysten lisäksi viikon aikana kuultiin myös esimerkiksi oopperalaulaja Jussi Merikantoa sekä muusikko Masa Orpanaa torstain upeassa Sielun ääni! Sielussamme soi -konsertissa Nilsiän kirkossa.

Kaikenikäisille tarkoitettu leiri keräsi osallistujia vauvasta vaariin ja ikähaarukka näkyi myös tapahtumien yleisössä. Moni osallistujista onkin tullut ensimmäistä kertaa leirille nuorena musiikkiharrastuksen kautta ja palannut aikuisena lastensa kanssa kokemaan ainutlaatuisen tunnelman uudelleen.


Keskiviikkoillan Kauneimmat kesälaulut -yhteislaulutilaisuudessa musisoimisen ilo oli käsin kosketeltavissa, kun yleisö lauloi kesäklassikoita bändin säestyksellä Nilsiän satamassa.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain