Uutiset Uutiset

Takaisin

Nuorille tarjolla tietoa, neuvontaa ja läksytukea nyt verkkovälitteisesti

Vuoden 2018 alussa käynnistyi kaksivuotinen, ESR-rahoitteinen, Po1nt on Chat -hanke. Hankkeen aikana kehitetään monimediaisia online-palveluita jo käytössä olevaan Po1nt.fi – Nuorten portaaliin.

Hankkeessa kehitetään tekoälyä hyödyntävä chat-toimintojen kokonaisuus, jossa hyödynnetään viestintämahdollisuuksia kuvan, videon, äänen ja tekstin kautta. Lisäksi yhtenä online-palveluna hankkeessa käynnistyy nivelvaiheita tukeva verkkovälitteinen läksytukipalvelu.

Po1ntin uusiin palveluihin pääsee tutustumaan 1.10. alkaen, aukioloajat ja palvelut löytyvät osoitteesta www.po1nt.fi/chat.

Po1ntin uudistuva palvelukokonaisuus:

  • Nuorten tieto- ja neuvontatyön chatin kautta nuoret voivat tulla juttelemaan asiasta kuin asiasta. Chatissa on arki-iltaisin paikalla hankealueen nuorisotyöntekijöitä.
  • Verkkovälitteinen läksytukipalvelu on nuoren vapaa-ajalla tarjottava tukipalvelu läksyjen tekemiseen, jonka kautta yläkouluikäinen nuori voi saada tsemppausta, tukea ja apua läksyjen tekemiseen. Läksyissä nuoria auttavat koulutetut AMK-opiskelijat Savoniasta ja XAMKista.

Palvelukokonaisuuden tavoitteena on luoda malli kodin, koulun ja nuorisotyön väliseen yhteistyöhön, joka tukee nuoren kasvua ja kehitystä kokonaisvaltaisesti. Uudet online-palvelut tukevat myönteistä vanhemmuutta sekä kodin, koulun ja nuorisotyön yhteistyötä, sillä verkkopalveluja kohdennetaan myös vanhempien käyttöön kouluajan ulkopuolella.

Lisää hankkeesta voit lukea: www.po1nt.fi/poc

Klikkaa itsesi sisään www.po1nt.fi; mee, näe ja koe.


Mikä Po1nt.fi?

Po1nt.fi – Nuorten portaali on vuodesta 2006 toiminut, tällä hetkellä 12 kunnan yhteisesti rahoittama nuorten tieto- ja neuvontapalvelu (www.po1nt.fi). Etelä- ja Pohjois-Savon alueelta mukana Po1ntissa ovat: Heinävesi, Iisalmi, Kangasniemi, Kuopio, Lapinlahti, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Siilinjärvi, Varkaus ja Vieremä.

Po1nt ei ole vain sivusto, vaan myös verkosto, joka toimii yhteistyössä yli kuntarajojen. Po1nt.fi -sivustoa päivittää suuri joukko alueen nuorisotyöntekijöitä ja muita sivuston käyttäjiä, esimerkiksi Po1nt-alueen Ohjaamot ovat yksi suuri yhteistyökumppani. Po1ntin käyttäjiä koulutetaan digitaalisuuteen ja nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden toteuttamiseen hyödyntämällä esimerkiksi nettiä, sosiaalista mediaa, kuvallisuutta, toiminnallisuutta ja ajankohtaisia välineitä. Po1nt-verkoston tärkeä osa on osaamisen ja hyvien käytänteiden jakaminen.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain