Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Ohjeistus asumisyksiköissä vierailuihin sekä toimintakeskusten ja kerhojen toimintaan

Julkaistu 13.3.2020

Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus on riski erityisesti ikääntyneille ja monisairaille. Erityisen huomion kohteena ovat toimintayksiköt, joiden asiakkaina ovat riskiryhmiin kuuluvat asiakkaat, asukkaat ja potilaat.   

Suosittelemme, että hoidatte yhteydenpitoa läheiseenne ensisijaisesti puhelimitse tai esimerkiksi Skype-yhteydellä, jos se on mahdollista. Ettehän vieraile sairaaloissa, hoitolaitoksissa, palvelukodeissa tai iäkkäiden kotona sairaana tai jos teillä on edes lieviä flunssaoireita tai olette altistunut koronavirukselle.  

Vierailut ja tapahtumat myöhemmäksi

Asumisyksiköihin sovitut ylimääräiset vierailut, kuten esitykset sekä yhteiset tapahtumat suositellaan siirrettäväksi myöhempään aikaan. Tiloissa järjestettävät päiväryhmätoiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti.   

Asumisyksiköissä ja toimintakeskuksissa järjestettävät kaupungin liikunnanohjaajien ja vertaisohjaajien liikuntaryhmät on toistaiseksi peruttu 16.3. alkaen.  

Kaupungin ja seurakunnan järjestämät toiminnat, esimerkiksi hartaudet ja messut sekä kerhot kaupungin palvelukeskusten ja palvelutalojen toimintakeskusten tiloissa, on peruttu 14.3. alkaen. Muita järjestöjä ja kolmatta sektoria suositellaan vakavasti harkitsemaan toimintansa jatkamista hallituksen linjausten mukaisesti.

Myös palvelutalojen yhteydessä olevat Puijonlaakson ja Vehmersalmen asukastuvat suljetaan.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain