Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Osallistu kaupungin tarinakilpailuun ja vaikuta Kuopion keskustan tulevaisuuteen

Muistathan, että Kuopion kaupungilla on käynnissä tarinakilpailu torin ympäristön kehittämiseksi? Voit osallistua keskustan kehittämiseen kirjoittamalla lyhyen tarinan Kuopion keskustan näkymistä vuonna 2040. Parhaimpia tarinoita myös palkitaan! Kilpailuaika on 14.6.–27.9.2019.

Torin kehittämiseksi on käynnistetty yleissuunnitelman laatiminen

Kuopion kaupunki on käynnistänyt yleissuunnitelman laatimisen torin ympäristön kehittämiseksi ja osana suunnittelua halutaan kerätä kaupunkilaisten visioita keskustan kehittämiseksi.  Keskustan nykyinen kehittäminen on pohjautunut pääasiassa pienen alueen kattaviin asemakaavan muutoksiin eikä laajempaan suunnitteluun. Nyt käynnistettävällä yleissuunnittelulla tähdätään tulevaisuuden keskustan suunnitteluun, joka toimisi pohjana tuleville keskustan kaavamuutoksille.

Tori on kaupunkilaisten toinen olohuone, mutta keskustaan kuuluu muutakin kuin itse tori. Hankkeella halutaan antaa kuntalaisille mahdollisuus esittää näkemyksiään ja ideoita ydinkeskustan tulevaisuudesta torin ympärillä.

Tarinakilpailulla haetaan kaupunkilaisten näkemyksiä torin tulevaisuudesta

Tarinakilpailussa kaivataan ideoita vuoden 2040 keskustasta. Voit valita kolmesta eri teemasta tai kirjoittaa kaikista. Teemat kuvaavat erilaisia tulevaisuusskenaarioita Kuopion keskustasta vuonna 2040. Raati valitsee syksyllä parhaan kirjoituksen kustakin teemasta ja voittajat valitaan lopullisesti yleisöäänestyksellä. Kunkin teeman voittajakirjoitus palkitaan 400 euron rahapalkinnolla. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kirjoitusten kesken arvotaan 300 e.

Saatujen tarinoiden pohjalta muodostetaan teemojen mukaiset tulevaisuuskuvat syksyn aikana. Tulevaisuuskuvista järjestetään yleisöäänestys ja valittua tulevaisuudenkuvaa käytetään yleissuunnitelman pohjana. Yleissuunnitteluprosessissa tehdään tarvittavat selvitykset, jotta alueelle saadaan aikaan toimiva kokonaisuus. Yleissuunnitelman toivotaan valmistuvan ensi vuonna ja sen toivotaan johtavan toimivaan keskustan kehittämismalliin, joka ohjaa osaltaan asemakaavoitusta ja joka on, ennen kaikkea, kaupunkilaisten mieleen ja heidän toiveidensa mukainen.  Yleissuunnitelman etenemistä voi seurata myös kaupungin internet-sivuilla: https://www.kuopio.fi/fi/asemakaavoitus.

Lisätietoja:
https://www.kuopio.fi/torin-ympariston-kehittaminen
Kaavoitusinsinööri Roope Ruhanen, 044 718 5096, roope.ruhanen(at)kuopio.fi
Asemakaavapäällikkö Pauli Sonninen, 044 718 5439, pauli.sonninen(at)kuopio.fi
 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain