Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Ota opas, koet enemmän - opastetut kierrokset kesällä 2019

Kesän kävelykierrokset, kiertoajelut ja opastetut risteilyt käynnistyvät kesäkuun lopulla. Ne tarjoavat Kuopioon tutustumista hyvin monipuolisesti. Kuopion Oppaiden ohjelmassa on uutuutena Vanhat rakennukset keskellämme -kävelykierros. Kuopion toreilta maailman turuille -kävelykierros jatkuu edelleen. Viime kesänä aloitetut Kallaveden tarina -järviristeilyt saavat jatkoa Lakeland Lines Oy:n risteilyohjelmassa ja isommalla laivalla!


Opastetut kävelykierrokset 30.6.-11.8.2019


Kierrokset toteutetaan tiistaisin ja sunnuntaisin. Lähtö on klo 17 Kuopion torilta, Siskotyttö-patsaalta. Kierroksen kesto on noin 2 tuntia.


Vanhat rakennukset keskellämme -kävelykierros


Kuopion historiaan voi tutustua ympärillämme olevien vanhojen rakennusten avulla, jolloin menneisyys ja nykyisyys näyttäytyvät monikerroksisena kulttuuriympäristönä. Kävelykierroksen aikana tutustumme Kuopion vanhoihin rakennuksiin, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta, mutta varsinainen Kuopion sydän vanhoine rakennuksineen muodostui 1800-luvulla.


Kuopion toreilta maailman turuille -kävelykierros


Kuopion toria kutsutaan ”mualiman navaksi”, jonka matkailijat hyvin tuntevat. Kuopion tori täytti viime vuonna 200 vuotta. Kävelykierros tuo esille sekä Kuopion torien historiaa että historiaan ja nykypäivään liittyviä kauppiassukuja.


Kallaveden tarina -opastettu järviristeily


Lakeland Lines Oy ja Kuopion Oppaat ry toteuttavat yhteistyössä opastetun järviristeilyn, joka järjestetään sekä yleisenä risteilynä että tilauksesta ryhmille.
Yleinen opastettu risteily on maanantaisin 15.7., 22.7., 29.7. ja 5.8. klo 16.30-18.00. Minimilähtijämäärä 10.


Haminalahden von Wright -kulttuuripolkukierros


Keskiviikkona 26.6. ja 10.7.klo 18. Lähtö Haminalahden leirikeskuksen pihasta, Leirikuja 1. Kierroksen kesto n. 2,5 tuntia. Polulla on korkeuseroja sekä portaita.


Kallaveden kainalossa -kiertoajelu


3.7.-9.8. keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 11-13. Lähtö kaupungintalon edestä, kauppatorin laidalta. Kierros sisältää käynnin Puijon tornissa. Kiertoajelun toteuttaa SH Traveledu Oy yhteistyössä Jääskeläisen Auto Oy:n kanssa.

 

Lisätietoa kierroksista kesäesitteestämme.

Kuopion oppaat ry
Kaija Lipponen
puheenjohtaja
045 879 9239

Helena Lehtoaro
tiedottaja
040 572 0312