Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Päättäjät pyöräilemään -kampanjasta hienoja tuloksia

Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen ja strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen ovat olleet mukana Oulun seudulla lokakuussa 2018 aloitetussa BikeBusters ”Päättäjät Pyöräilemään” -haastekampanjassa koko talvikauden ajan. Myös osallistujien kuntoa testattiin niin talvikauden alussa kuin sen päätteeksikin. Tulokset olivat erinomaisia ja innostavat jatkamaan aloitetulla tiellä. 

BikeBusters -haastekampanjan tarkoituksena on saada päättäjät omakohtaisesti kokemaan ympärivuotisen pyöräilyn hyödyt sekä kannustaa ratkaisemaan omassa työssään arkipyöräilyn myötä eteen tulleita pyöräilyn edistämisen esteitä ja ongelmia. Kuopiossa erityistä huomiota kiinnitetään lasten ja nuorten turvallisiin ja sujuviin koulumatkoihin.  

Lätti-Hyvönen lähti mukaan kampanjaan, sillä hän haluaa olla mukana jalkauttamassa Kuopion kaupungin strategioita käytännön tasolla sekä kannustaa ratkaisemaan työmatkapyöräilyn myötä eteen tulleita pyöräilyn edistämisen ongelmia. Kyllönen sen sijaan otti tehtäväkseen testata uusia sähkökaupunkipyöriä läpi talven.
 


Kuvassa apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen Vilkku-fillarien ulosajotapahtumassa


 - Oli ilo huomata, että sähköiset kaupunkipyörät kulkevat hienosti myös talvella, ja pyörällä onkin tullut ajettua säästä riippumatta, iloitsee Kyllönen.  

Upeita tuloksia lyhyessä ajassa 

Tammikuussa suoritettujen alkutestien perusteella Kyllösellä ja Lätti-Hyvösellä oli samankaltainen lähtötilanne: Molemmat olivat jo valmiiksi liikunnallisia, Sirpa oli myös ennestään aktiivinen työmatkapyöräilijä ja Jari entisenä ampumahiihtäjänä aktiivinen hiihdon harrastaja. Testien perusteella kummallakin oli kuitenkin parannettavaa peruskestävyydessä.  

Kampanjan tulokset olivat erinomaisia: molempien osallistujien peruskestävyys parani testijakson aikana, mikä kannustaa jatkamaan hyötyliikunnan parissa myös tulevaisuudessa. 

Valtava taloudellinen potentiaali 

Asukkaiden kannustaminen arkiliikuntaan on paitsi taloudellisesti myös ekologisesti äärimmäisen kannattavaa toimintaa ja Kuopiossa, hyvän elämän pääkaupungissa, onkin otettu jo runsaasti askelia arkiliikunnan edistämiseksi. 

Lisätietoja: 
Winter Cycling Federation, Bikebusters: Timo Perälä, 040 7060415, timo.perala@wintercycling.org 
Jari Kyllönen, Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja, 044 718 5501, jari.kyllonen@kuopio.fi 
Strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen 044 718 2132, sirpa.latti-hyvonen@kuopio.fi 
https://busters.bike/ 

Muistatko vielä kun Jari Kyllönen ja Sirpa Lätti-Hyvönen päättivät lähteä mukaan BikeBustersien päättäjät pyöräilemään- kampanjaan?   
ja
Katso testien tarkemmat tulokset ja lisätietoa kampanjasta täältä


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain