Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Päihdeohjausta Terve Kuopio -kioskilla: Askarruttaako alkoholi, pohditko päihteiden käyttöäsi?

Tällä otsikolla kannustettiin ihmisiä tulemaan juttusille kokemusasiantuntijan kanssa Terve Kuopio-kioskille viime kesänä. Palaute oli rohkaiseva, joten jutustelulle halutaan antaa mahdollisuus tänäkin kesänä. Koulutettuna kokemusasiantuntijana jatkaa viime kesältä tutuksi tullut Teppo Uotinen.

Kokemusasiantuntijan vastaanottoaika Terve Kuopio -kioskilla Kauppakeskus Apajassa on 7.6.2019 alkaen perjantaisin klo 10-14.

Koulutettu kokemusasiantuntija Teppo Uotinen on Kokemusasiantuntijan tuki Kuopion Yliopistollisen sairaalan päivystyksen yhteydessä -hankkeen koordinaattori ja pyörittää toimintaa KYSin päivystyksessä. Toiminta käynnistyi vuoden alussa. Päivystyksessä alkanut keskustelusuhde voi näin jatkua myös muussa ympäristössä.

- Tämä auttaa alkaneen luottamussuhteen hyödyntämistä ja palveluohjauksen tarjoamista tilanteessa, jossa asiakas kenties on paremmassa tilanteessa ja kunnossa tietoa vastaanottamaan, kertoo Uotinen.

Vastaanotolle Terve Kuopio -kioskiin kauppakeskus Apajaan voivat tulla muutkin, joita askarruttaa alkoholi tai pohdituttaa päihteiden käyttö - oma tai läheisen.

- Puhutettujen antama rohkaiseva palaute ja ihan vuolaatkin kiitokset mahdollisuudesta purkaa tuntojaan ovat osaltaan kertoneet palvelun tarpeellisuudesta. Keskustelujen aikana on esiintynyt myös toiveita jatkaa jutustelua toisessa yhteydessä. Siihen haetaan nyt mallia jatkamalla viime kesäistä Terve Kuopio -kioskin vastaanottoa, selvittää Uotinen.

Tällä kertaa hanketta koordinoi Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ja rahoittaa ELY-keskus. Kuopion kaupunki on mukana omalla panoksellaan.

INFO

• Hankkeen aikana on mahdollisuus tavata vertainen juttukaveri KYSin päivystyksessä/ ensiavussa sekä Terve Kuopio –kioskilla.

• Toiminnan kohderyhmänä ovat hoitoon saapuneet potilaat, joiden päihteiden käyttö haittaa omaa ja/tai läheisten elämää ja joiden työllisyys ja muu elämänkulku saattavat olla uhattuna, tai jotka ovat jo jääneet syrjään muusta yhteiskunnasta.

• Toiminnan tavoitteena on kannustaa näitä henkilöitä ottamaan ensimmäiset askeleet päihdeongelmasta toipumiseen auttamalla heitä tiedostamaan ongelmat ja etsimään itselleen sopivaa apua.

• Juttukaveri on koulutettu kokemusasiantuntija, jolla on oma kokemus päihderiippuvuudesta toipumisesta ja kokemus muutoksen jälkeisestä terveestä, päihteettömästä elämäntavasta.

• Kyseessä on 10 kuukautta kestävä hanke, jota hallinnoi Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry. Hankkeella on EU-osarahoitus ja Etelä-Savon ELY-keskus toimii kansallisena rahoittajana.

Lisätietoa: Teppo Uotinen 044 714 8011


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain