Uutiset Uutiset

Takaisin

Päivitettyä tietoa koululounaan jakelun järjestämisestä 3.4.2020

Kasvun ja oppimisen lautakunta on päättänyt kokouksessaan 31.3.2020, että Kuopion kaupunki tarjoaa myös peruskoulun etäopetuksessa olevalle lapselle koululounaan noudettavana lounaspakettina. Tällä päätöksellä haluttiin vähentää perheiden talouspaineita ja kuormittumista poikkeuksellisena aikana.

Huoltajat ilmoittivat koululounaan tarpeesta, joka näytti niin suurelta, ettei sitä pystytty toimittamaan turvallisesti alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Toimintaa muutetaan niin, että jakelu saadaan onnistumaan mahdollisimman sujuvasti.

Lounaspaketti sisältää lämmitettävän pääruoan. Noutoaterian sisältö voi vaihdella eikä siihen kuulu maitoa eikä leipää. Huoltajat ilmoittavat viikolle 15 (8.–10.4.) tilattavat lounaat tänään pe 3.4. klo 15.00 mennessä Wilmassa. Lounaspakettien jakaminen aloitetaan ke 8.4.

Lounaspaketin noutamista koskevat säännöt:

 1. Lounaspaketti on tarjolla koulun työpäivinä vain perusopetuksen oppilaille, ei esiopetuksen oppilaille tai lukion opiskelijoille.
 2. Lounaspaketin voi noutaa lapsen omalta koululta tai halutessaan perhettä lähimpänä olevalta toiselta koululta. Aterioille ei ole kotiinkuljetusta.
 3. Lounaspaketin noutaa mieluiten huoltaja tai valtakirjalla muu aikuinen (esim. sukulainen, ystävä, naapuri tai luokkakaverin huoltaja). Yksi aikuinen voi hakea valtakirjalla useamman lapsen ruuat.
 4. Viime kädessä myös oppilas voi hakea lounaspaketin (kassi mukaan). Koulujen tai järjestöjen mahdollisuuksia auttaa näissä tilanteissa selvitetään parhaillaan. Oppilaan turvallisuuden kannalta on toivottavaa, että lapset pysyvät mahdollisimman paljon kotona ja etäopetuksessa. Noutoaikana oppilaalta jää osallistumatta etäopetukseen. Myös noutomatkan turvallisuudesta on huolehdittava, mikäli oppilas noutaa lounaan. Koulukuljetus ei ole voimassa etäopetuksessa oleville.
 5. Mikäli lounaspakettien noutaminen ei millään yllä mainituilla tavoilla onnistu, huoltajan tulee olla yhteydessä: taina.vainio(at)kuopio.fi.
 6. Noutoaika:
  • ma klo 8.30–10.30 maanantain ja tiistain lounaspaketti
  • ke klo 8.30–10.30 keskiviikon, torstain ja perjantain lounaspaketti
 7. Noutopaikka on koulun pihalla, ulkona. Muistattehan, että:
  • noudettaessa on pidettävä vähintään kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin
  • noutopaikalle ei saa tulla sairaana
  • noutopaikalta on poistuttava välittömästi
  • mikäli kokoontumisesta annettuja ohjeita ei noudateta, viranomainen voi keskeyttää toiminnan poikkeusolojen kokoontumisrajoitteiden vastaisena
 8. Huoltaja ilmoittaa seuraavan viikon koululounaan tarpeesta aina edellisellä viikolla (ma-ke aikana) Wilmassa.


Noutopaikalla voi olla paljon ihmisiä ja on vielä mahdotonta sanoa, miten kauan jonotus kestää. Jatkossa noutopaikkoja voidaan keskittää ja noutoaikoja porrastaa, jos se näyttää tarkoituksenmukaiselta. Muutenkin lounaan jakelua kehitetään sitä mukaa, kun uusia haasteita ilmenee.

Kaikkien tulee edelleen muistaa, että THL:n mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, esimerkiksi kun henkilö yskii tai aivastaa. Olennainen leviämistä estävä toimenpide on ihmisten välisten kontaktien välttäminen. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että epidemian räjähdysmäistä leviämistä saataisiin hillittyä.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain