Uutiset Uutiset

Takaisin

Penkkariajot Kuopiossa torstaina 14.2.2019

Penkkariajot tuovat torstaina 14. helmikuuta 23 abirekkaa Kuopion keskustaan, Nilsiään ja Juankoskelle.

Abiturienttien perinteiset penkkariajot järjestetään Kuopiossa torstaina 14.2.2019. Päivä on ylioppilaiksi tänä keväänä pyrkiville lukiolaisille viimeinen varsinainen koulupäivä. Abiturientit juhlivat merkkipaalua aamupäivän ajan omilla kouluillaan, joista he siirtävät riehansa kaiken kansan nähtäväksi keskustan kaduille.

Penkkariajot Kuopion keskustassa klo 13 alkaen

Kuopion keskustassa abirekkoja on liikkeellä 20 ajoneuvon verran, ja niiden kyydissä abeja neljästä eri lukiosta. Abit siirtyvät rekkoihin kello 12.30 alkaen omilla kouluillaan, jonka jälkeen rekat ryhmittyvät varsinaiselle ajoreitille niin, että penkkariajot alkavat kello 13.  Penkkariajot kulkevat Kuopion keskustassa perinteiseen tapaan reittiä Minna Canthin katu – Puistokatu – Tulliportinkatu – Maaherrankatu – Minna Canthin katu.

Nilsiässä ja Juankoskella ajot alkavat noin klo 13.30. Nilsiässä penkkariajeluun osallistuu kaksi ajoneuvoa ja ja Juankoskella yksi. Nilsiässä ajot kulkevat reittiä Koulupolku – Paavontie - Nilsiäntie - Matintie.

Juankoskella reitti kulkee oheisen kartan mukaisesti:

Reitit ajetaan sään salliessa kahteen kertaan. Reitillä ei ole järjestetty erillistä liikenteenohjausta, vaan rekat ajavat muun liikennevirran mukana. Tämä on tuohon aikaan liikkeellä olevien hyvä ottaa huomioon.

Abiturientit ovat perinteisesti tervehtineet kadunvarsille kerääntynyttä yleisöä karkein ja iskulausein. Etenkin lapsia on hyvä muistuttaa varovaisuudesta risteysalueilla ja että kukaan ei mene ajoradalle, vaan karkit kerätään pelkästään jalkakäytävien puolelta.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain