Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Perinteiset Tammimarkkinat Kuopion kauppatorilla 25.1.–26.1.2019

Kuopiossa on jo 1800-luvulta lähtien järjestetty vuosittain jatkuneena perinteenä Tammimarkkinat.  Myös nykyisin Tammimarkkinat ovat yksi maamme suurimmista talvimarkkinatapahtumista ja myös yksi Kuopion tärkeimmistä talvitapahtumista. Vuoden 2019 Tammimarkkinoita vietetään Kuopion kauppatorilla perjantaina 25.1.2019 klo 9–17 sekä lauantaina 26.1. kello 9–16.


Kuopion Tammimarkkinat edustavat Suomen vanhimpia markkinaperinteitä.

Tammimarkkinoiden suosituimpia tuotteita ovat vuodesta toiseen olleet viipurinrinkelit, erilaiset säilykkeet ja muut elintarvikkeet, puu- ja käsityöt sekä talviajan lämpimät vaatteet ja asusteet. Tervetuloa markkinoille!

Kalakukon leivonnan SM-kilpailu

Kuopion Tammimarkkinoiden yhteydessä kilvoitellaan perjantaina 25.1.2019 jälleen myös vuoden parhaan kalakukkoleipurin SM-tittelistä. Voit osallistua kilpailuun tuomalla omalla tyylillä valmistamasi kukon Kuopion kaupungintalon 2. kerroksessa sijaitsevaan ruokalaan perjantaina 25.1.2019 kello 8–9. Jätä paikalle kirjekuoressa myös omat yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero) ja leipomuksen raaka-aineluettelo. Kilpailu on avoin sekä ammattilaisille toimijoille että kotileipureille. Ilmoitathan, kumpaan kilpailusarjaan osallistut.

Molempien kilpailusarjojen – kotileipurisarjan ja ammattilaissarjan – voittaja saa paitsi mainetta ja kunniaa, myös 100 euron arvoisen lahjakortin, komitean kunniakirjan sekä ilmaisen markkinamyyntipaikan seuraaville Tammimarkkinoille.

Lasten leikkipaikalla tapahtuu

Tammimarkkinoiden yhteydessä lauantaina 26.1. myös lapsille on luvassa mukavaa ohjelmaa.

Klo 10 ja 11.15 tule tervehtimään ja halaamaan Onni-Oravaa torille
Klo 10-13 paikalla silitettävinä ja harjattavina Kuopion Eläinpuiston ihastuttavat minihevoset
Klo 10-14 Kimalle-Keijun onnenpyörässä jokainen pyöräytys voittaa, kaikille namipalkintoja (pääpalkintoina 10kpl päivälippuja ja 5kpl koko kesän passeja Kuopion Eläinpuistoon sekä 2kpl 10 kerran sarjalippuja Liikuntasseikkailupuisto Hop-Loppiin)

Myyntipaikkavaraukset ovat käynnissä

Myyntipaikkavaraukset Tammimarkkinoille ovat parhaillaan käynnissä. Varaathan myyntipaikkasi etukäteen.

Myyjien asettuminen paikoilleen ja myyntipaikkojen rakentaminen alkaa perjantaina klo 6.00.

Myyntipaikkavaraukset ja tiedustelut:

  • Jari-Pekka Piipponen, toritoiminta- ja tapahtumakoordinaattori, jari.piipponen(at)kuopionkeskus.fi. 044 718 5146

Markkinatapahtuman järjestelyistä vastaa Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.