Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Perjantaina 1.11. lähdetään Halloweenin hengessä Jännäri-kierrokselle läpi kaupungin

Pyhäinpäivän aattona 1.11. järjestettävä Jännäri-kävelykierros paljastaa Kuopion jännittäviä puolia. Kierros alkaa Kuopion korttelimuseon pihasta klo 18.30. Läpi Kuopion keskustan kulkevalla Jännäri-kierroksella opitaan mm. noitaoikeudenkäynneistä, Juho Rissasen Rauta kaulassa -teoksesta (1900), entisajan rangaistusmenetelmistä ja pyövelin työnkuvasta sekä vampyyreista ja lepakoista.

Korttelimuseolla tutustutaan 11.10. avautuneen Karmeat käräjät -pienoisnäyttelyn sisältöihin. Matka etenee Kuninkaankatua pitkin Snellmaninpuistoon, sieltä Tuomiokirkon mäelle ja Kuopion taidemuseolle, josta kierros jatkuu Kauppakatua pitkin torin ohi Kulttuuriareena 44:lle, jossa on mahdollisuus kokea nuorten teatteriharrastajien dystopiahenkinen esitys klo 20.30–21.10. "Turvapaikka 44" on nuorten TeatteriTorstain dystooppinen kauhunäytelmä, jossa ilmastonmuutos on saanut aikaan ennalta-arvaamattoman ketjureaktion. Sen seurauksena ihmiskunta elää kauhun vallassa vain toivon ripe ja kreisihuumori apunaan.

Esityksen jälkeen kävelykierros jatkuu vielä Kauppakatua ja Sairaalakatua pitkin Kuopion kaupunginteatterille, jonne kävelykierros päättyy klo 21.30 jälkeen. Halukkaat voivat jäädä katsomaan Piinan, Stephen Kingin psykologisen kauhujännärin, klo 22 alkavaa yönäytöstä. Liput näytelmään kannattaa hankkkia etukäteen (ikäsuositus 14 vuotta).

Teemasyksyn järjestelyistä vastaa Kuopion kaupungin hyvinvointipalvelut yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Kierroksella on mukana museo-oppaita, viittomakielen tulkiksi opiskelevia, suojatiesuojelijoita sekä kansalaisopiston ja nuorisotyön teatteriryhmäläisiä. Yhteistyössä mukana myös Liikenneturva.

Kävelykierroksen ikäsuositus on K-13, dystopiahenkisen esityksen ikäsuositus puolestaan 15 vuotta. Kierrokselle on kaikille vapaa pääsy. Mukaan voi liittyä myös matkan varrelta. Huom. kannattaa pukeutua lämpimästi!


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain